REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai klausiame savęs „kaip atsikelti ryte?“, tačiau dienos darbų liūne paskęsta tiek patarimai, tiek mintys apie tai, kad ryte reikėtų sveikai maitintis, mankštintis ir panašiai, kad dieną Jūs būtumėte maksimaliai produktyvūs!

REKLAMA
REKLAMA

Yra tik vienas patarimas, tinkantis visur ir visada: teorija ir liks teorija, jeigu nepritaikysite jos praktikoje, tad jau nuo rytojaus pasistenkite nebekartoti žemiau nurodytų klaidų...

REKLAMA

1. Rytinė mankšta

Kiekvieną rytą sakykite sau ką nors gero. Pavyzdžiui: „Aš užmegsiu kontaktą su visatos intelektu ir patirsiu tikrą ramybę ir harmoniją“ arba: „Brangioji, ką – rytinis seksas?“. Tikimės, kad Jūs supratote esmę.

 

2. Tiesiog atsikeliate iš lovos

 

Jūs tiesiog atsikeliate iš lovos, tuo tarpu Jūsų raumenys atkakliai reikalauja „išmankštink mus!“. Mankšta daroma taip: Jūs atsikeliate, pakeliate rankas virš galvos, įkvepiate, pasiekiate rankomis kojų pirštus ir iškvepiate. Jeigu iš pirmo karto nesigauna, pasiseks kitą kartą, tad nepersitempkite.

REKLAMA
REKLAMA

 

3. Užmirštate skysčius

 

Savaime suprantama, kad jeigu praėjusi naktis buvo vykusi, apie skysčius ryte Jūs tikrai neužmiršite, nes troškulys pradeda dusinti dar prieš atsibundant, tačiau net jeigu Jūs sapne ką tik išgėrėte statinę giros, elkitės pagarbiai su savo virškinimo sistema. „Užveskite“ savo virškinimo sistemą stikline paprasto arba mineralinio (negauzuoto) vandens.

 

4. Nepusryčiaujate

 

Jūs galite visiškai nejausti alkio. Reikalas paprastas – jums reikia paaiškinti Jūsų skrandžiui, kad jis klysta. Pusryčiai sveikam metabolizmui reiškia tą patį, ką ir „nešamoji“ siena namui. Nebombarduokite organizmo kiaušiniene su smogiamu kiekiu kumpio. Apsiribokite jogurtu, vaisiais ir omletu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

5. Pusryčiaujate, bet negaunate vitaminų

 

Jeigu jaučiate jėgų trūkumą, galite išgerti vitaminų (pusryčių metu). Jeigu nežinote, ką gerti, drąsiai gerkite vitaminą C ir D. Vienas suteikia Jums energijos, kitas palaiko gerą Jūsų kraujo būklę.

 

6. Piktnaudžiaujate kofeinu

 

Jūs greičiausiai ir taip viską žinote, todėl papildomai komentuoti neverta. Kad sumažintumėte žalą, kurią kava daro organizmui, bent jau įpilkite grietinėlės.

 

7. Nevalote dantų

 

„Maža ko, juk visko būna“, – sako kai kurie. Beje, remiantis apklausomis, 50% žmonių prisipažino, kad pirmiausia jie pastebi savo pašnekovo šypseną. Atminkite, kad būtina rūpintis savo dantimis. Priešingu atveju Jūsų dantys gali „pasirūpinti“ Jūsų širdimi, tačiau apie tai šiame straipsnyje nekalbėsime. Esmė tame, kad būtina saugoti dantų sveikatą!

REKLAMA

 

8. Ei, o mankšta?

 

Jūs, berods, užmiršote porą minučių pastenėti ant treniruočių kilimėlio? Mankštoje svarbu tai, kad jūs įveikiate savo tingėjimą, galvos skausmą ir kritines dienas – tai, beje, suteikia Jums pasitikėjimo savimi pasąmonės lygmenyje. Taip pat Jūs jaučiate apdovanojimą – endorfinų antplūdį.

 

9. Iškart pradedate spoksoti į ekraną

 

Nesvarbu, ar tai nešiojamo kompiuterio ar iPhone'o ekranas – atminkite, kad Jums teks tai daryti visą likusią dieną. Vietoj to išeikite į balkoną, keletą minučių pažiūrėkite į dangų arba į tai, į ką išties verta žiūrėti ir pasistenkite patirti malonumą.

REKLAMA

 

10. O kas šiandien?

 

Rytas – pats produktyviausias metas sudaryti darbų grafiką. Išsamaus sąrašo su komentarais rašyti nereikia – užteks kelių žinučių, surašytų nuo svarbiausios iki mažiausiai svarbios mažėjimo tvarka. Tokiu atveju Jūs niekada nieko neužmiršite ir išvengsite to kvailo jausmo, kai apie Jūsų darbus jums aiškina kiti...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų