REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai niekas nesuabejos, jog moteriškas prisilietimas turi kažką magiško, tačiau ar kada susimąstėte kodėl?

REKLAMA
REKLAMA

Naujausi tyrimai padėjo pateikti keletą atsakymų… Pasirodo, kad prisilietus dailiosios lyties atstovei žmonės jaučiasi saugiau, todėl yra labiau linkę rizikuoti, ypač kai kalba eina apie pinigus.

REKLAMA

Nors visi žino, kad mamos prisilietimas kūdikiui daro didelę naudą, tačiau Kolumbijos universiteto mokslininkas Jonathan Levav ir tyrėjas iš Albertos universiteto Jennifer J. Argo nusprendė pabandyti išsiaiškinti, kokią įtaką damų prisilietimas daro suaugusiems.

Tyrimas vyko žaidžiant azartinius žaidimus. Jo metu prie lošėjų prieidavo vyras arba moteris. Priėjus damoms ir prisilietus prie tiriamojo šie dažniau rizikavo ypač didelėmis pinigų sumomis. Sakysite, jog paprasčiausiai vyrai ne tokie įdomūs? Norėdami išvengti netikslumų tyrėjai eksperimentą kartojo keletą kartų. Kitu atveju prie lošėjų prisiliesdavo vyras. Dar kitu atveju moterys užkalbindavo žaidžiančiuosius, tačiau jų neliesdavo. Rezultatai nustebino. Tik moteriškas prisilietimas turėjo poveikį lošėjų norui rizikuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikus visus eksperimentus dalyvių buvo paprašyta užpildyti anketas, kuriose buvo bandoma išsiaiškinti kaip jie patys vertino savo saugumo jausmą lošimų metu.

Paaiškėjo, jog už nugaros stovinčios ir prisilietimu lošėjus apdovanojusios moterys iš tiesų tiriamuosius privertė pasijausti saugiau. Mokslininkai priėjo išvados, jog taip yra dėl to, jog moteriškas prisilietimas mums vis dar asocijuojasi su mama, vaikyste, mamos rūpesčiu, todėl tai visiems suteikia didesnį saugumo jausmą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų