REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita Vežbickaitė, Žinios.lt

Edita Vežbickaitė, Žinios.lt

REKLAMA

Santariškių medikai žadą darbingumą tiems, kas susirgo širdies kraujagyslių ligomis ir prarado viltį gyventi pilnavertį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Mat pradėti naudoti nauji kraujagyslių stentai, kurie, kaip aiškinama, žmogaus organizme tiesiog ištirpsta per dvejus metus pacientui nieko nė nepajaučiant. Tad greičiau išgijus pagerėja ir gyvenimo kokybė. Kai kurie pacientai sako, esą tai yra išsigelbėjimas, mat seni metaliniai implantai ribojo judėjimą, o ką jau kalbėti apie galimybę dirbti.

REKLAMA

Tiesa, čia pat priduriama, kad kraujagyslės gali siaurėti ir sportuojantiems, ir sveikai gyvenantiems, bet turintiems paveldimumą. Ir amžius nesvarbus, pastebima, kad kraujagyslių ligos puola vis jaunesnius.

Jeigu anksčiau krūtinės angina buvo vadinama vyresnių žmonių liga, šiandien ja serga ir trisdešimtmečiai, ir penkiasdešimtmečiai. Medikai rado būdą, kaip jaunus žmones sugrąžinti į normalų gyvenimą, neatimant galimybės dirbti.

Per metus vien Santariškių klinikose padaroma apie du tūkstančius kraujagyslių plėtimo procedūrų. Tačiau prieš kelias savaites dviem pacientams pabandyta kraujagysles plėsti naujos kartos stentais. Išgijama jau per savaitę.

Plačiau – TV3 vaizdo reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų