REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gintaro legendos

REKLAMA

Gintaras – vienas pagrindinių mūsų krašto simbolių. Gintariniai papuošalai mūsų šalies muziejuose skaičiuoja ne vieną šimtą metų. Tačiau, ar dažną lietuvį pamatysime nešiojant gintarinį papuošalą? Nors skeptišką požiūrį ir galima paaiškinti nepatraukliomis turistinių suvenyrų ar senamadiškų gintaro karolių asociacijomis, vis daugiau lietuvių iš naujo atranda šį Baltijos auksą - sau, draugams ar verslo partneriams rinkdamiesi modernius, gintaru dabintus juvelyrinius dirbinius.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent tokių – unikalių, rankų darbo – papuošalų ir ieško dauguma lietuvių, pasakoja „Rasos sąsagų“ vadovė Rasa Butkevičiūtė, pristatanti sidabrines, gintaru inkrustuotas sąsagas.

REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad jau ne tik Lietuvos vyrai renkasi sąsagas, jas vis dažniau atranda ir moterys. Žinoma, populiariausias pasirinkimas - „saugesnis“, klasikinis sąsagų variantas, tačiau būtina prisiminti, kad šis aksesuaras – puikus būdas paįvairinti, pagyvinti savo stilius originaliu ir išskirtinių akcentu. Kaip ir šios, sidabrinės, Baltijos auksu – gintaru, inkrustuotos sąsagos – kiekviena jų yra unikali, rankų darbo, turinti savo kokybės sertifikatą. Tai moderni klasika, kuri tinka kiekvienam. Sąsagos su gintaru - ne tik išskirtinė stiliaus detalė, bet ir puiki dovana verslo ar šalies reprezentacija užsienio partneriams.“ – pasakojo R. Butkevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Šios sąsagos kuriamos „Karloff Jewelry“ juvelyrikos namuose, jau tris dešimtmečius šeimos verslą plėtojant Lenkijoje ir Prancūzijoje. „Karloff Jewelry“ kūrė papuošalus tokiems mados namams kaip „Dior“, „Van Kleef“ ar „Arpels“, Lenkijos prezidentūros administracijai ir šalies Užsienio reikalų ministerijai. Šių juvelyrikos namų sąsagomis su gintaru taip pat puošėsi žymi JAV politikė Hillary Clinton, itin mėgstantį šį išskirtinį aksesuarą.

Ateities titanas

Išpopuliarėjusios XVIII a. pabaigoje, nešiotos tiek vyrų, tiek moterų, šią dieną sąsagos yra neatskiriamas individualaus ir originalaus stiliaus akcentas. Būtent tokius dizaino tikslus sau išsikėlė ir italų juvelyrikos namai „Sergioia“, kuriantys unisex stiliaus modernias sąsagas iš titano metalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors dažniausiai titanas naudojamas aeronautikoje, medicinos ir biochemijos laboratorijose, hipoalerginis metalas, pasitelkiant naujausias technologijas, yra apdorojamas itališko meistriškumo, taip sukuriant unikalų rezultatą. Šiose sąsagose susipina dualizmas – stiprybė ir elegancija, šiluma ir modernizmas, praeitis ir ateitis. Juk sąsagos – atrodytų, senamadiškas, vintage stiliaus aksesuaras, joms pasirinktas titano metalas – ateities žmogaus pasirinkimas. Šis paradoksas ir sužavėjo Rasą Butkevičiūtę.

„Rinkdamasi šias sąsagas, ieškojau nestandartinio sprendimo. Forma, spalva, spindesys – viskas rafinuota ir alsuoja futurizmu. Būtent tai, ko reikia šiuolaikiniam miesto gyventojui. Tai, kas sujungtų išmintį ir ateitį. O susipažinusi su šių italų juvelyrikos namų filosofija – įkvėpimo ateities kūrybai ieškoti savo praeityje - nebeliko abejonių, jog jų reikia Lietuvoje. Futuristinės sąsagos - šis paradoksas mane žavi. Manau, sužavės ir daugumą kitų, ieškančių originalumo ir išskirtinumo. Be to, šias sąsagas galima graviruoti. “ – apie sąsagas iš titano pasakojo „Rasos sąsagų“ vadovė.

Vertinantiems stiliaus originalumą pirmą kartą Lietuvoje pristatomos unikalios rankų darbo sąsagos su gintaru bei išskirtinės sąsagos iš titano metalo. Pirmieji šias sąsagas išvysti galės grožio industrijos parodoje „Pelenė 2015“ (parodų centre „Litexpo“, balandžio 10 – 12 d.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų