REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Loreta Mačiulienė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

  Loreta Mačiulienė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

REKLAMA

Kauno policijos pareigūnai kartu su vairavimo instruktoriais surengė neįprastą prevencinę priemonę. Tikrintas vairuotojų budrumas, šiems važiuojant ir atliekant pašalinius veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

Išmėginusius netradicinį vairavimą kauniečius nustebino rezultatai – paaiškėjo, kad vairuotojų reakcija sulėtėja kelis kartus.

REKLAMA

Sąmoningai ar ne važiuodami vairuotojai dažnai būna išsiblaškę, kalba telefonu, rašo trumpąsias žinutes, rankose laiko karštos kavos puodelį, dažosi ar plepa su keleiviais.

Akcijos dalyviai, prižiūrimi instruktorių, vairuodami turėjo kalbėti telefonu, gerti, pasiimti įvairių daiktų nuo užpakalinės sėdynės ar atlikti kitų veiksmų. Vairuotojai sako nesitikėję tokių blogų rezultatų.

„Neteko pačiam taip daryti už vairo gatvėse, tai čia aikštelėje labai sudėtinga – niekam nerekomenduoju to daryti ir tegul žmonės pamato, pasimoko, kiek tokie dalykai sukelia keblumų už vairo“, – sako eksperimente dalyvavęs vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai sako, kad statistikos, kiek avarijų įvyksta dėl neatsargaus vairavimo, nėra. Dėmesį nukreipę ir avariją dėl to padarę vairuotojai neatskleidžia, kad buvo užsiėmę kuo tik nori, tik ne vairavimu.

„Ir pėsčiųjų perėjose partrenkia, ir nuo kelio nuvažiuoja, ir vienas kitas tragiškai baigiasi – vairuotojas važiuodamas partrenkia kelkraščiu einantį pėsčiąjį. Ne kiekvienas pripažins, kad aš reguliavau radiją ar kažkur pasilenkiau ir nepastebėjau pėsčiojo“, – sako Kauno apskrities VPK kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak vairavimo instruktorių, šis eksperimentas įrodo, kad vairuotojų reakcija sulėtėja kelis kartus.

„Žmonės turi vertinti sekundės svarbą kelyje, nes daugelis iš mūsų daro tuos pašalinius veiksnius vairuodami, nors žinome, kad tai yra negerai“, – sako vairavimo mokyklos direktorė Rūta Čiutelytė.

Už kalbėjimą telefonu vairuojant transporto priemonę gresia 27–86 eurų bauda. Už kitus pašalinius veiksmus numatomas įspėjimas arba nedidelė bauda. Pareigūnai sako, kad vienas ekipažas per savaitę nubaudžia dešimt ir daugiau tokių pažeidėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų