REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

 LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

REKLAMA

Sirijos prezidentas demaskavo Rusijos melą esą ginklai Damasko režimui tiekiami pagal sutartis, pasirašytas iki pilietinio karo pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu dienraščiui „Rosijskaja gazeta“ Sirijos prezidentas Basharas al- Assadas pareiškė, kad yra ir sutarčių, pasirašytų daugiau kaip prieš penkerius metus, tačiau yra ir kitų, dėl ginklų tiekimo ir bendradarbiavimo, kurios pasirašytos jau prasidėjus krizei. Jos buvo pakoreguotos ir pritaikytos kovoms, kurias Sirijos kariuomenė esą vykdo prieš teroristus.

REKLAMA

Rusija sulaukė ir netikėtos kritikos per arabų šalių susitikimą Egipte, kai jo prezidentas perskaitė Vladimiro Putino laišką su reikalavimu nutraukti operacijas prieš Jemeno sukilėlius. Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras iškart atkirto, kad Rusija dviveidė: kalba apie Artimųjų rytų problemas tarsi pati prie jų neprisidėtų. Ginkluodama Sirijos režimą, kovojantį su savo žmonėmis, Rusija esą prisideda prie tragedijų šioje šalyje.

Sirijoje jau žuvo per 220 tūkstančių civilių. Šiitišką Sirijos režimą remia šiitiškas Iranas, pagrindinis sunitiškų arabų šalių priešininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų