REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Taekvondo čempionatas (nuotr. Organizatorių)

 2015 m. kovo 28 dieną Vilniuje vyko 16-as atviras Lietuvos taekvondo čempionatas, į kurį susirinko 260 sportininkų iš 8 šalių (Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos ir Jungtinių Arabų Emyratų).

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis dėmesys buvo nukreiptas į tris Lietuvos sportininkus, kurie atstovaus Lietuvą suaugusių pasaulio čempionate Rusijoje gegužės mėnesį. Tai Aurimas Klemas, Gerda Gaižauskaitė ir Gabija Janušauskaitė. Ir šie sportininkai nenuvylė – visi trys tapo Lietuvos čempionais. Aurimas Klemas (Šiauliai) dalyvavo vyrų svorio kategorijoje iki 73 kilogramų. Pusfinalio kovoje įveikė Latvijos atstovą Arjomsą Piscikį, o finale užtikrintai laimėjo prieš kitą Latvijos atstovą Maksimą Zemko. Gabija Janušauskaitė (Kaunas) jaunimo kategorijoje iki 63 kilogramų laimėjo prie Ariną Mitroscenko iš Latvijos, o finale prieš Vilniaus sportininkę Aistę Tatariūnaitę. Gerda Gaižauskaitė (Kaunas) jaunimo kategorijoje iki 59 kilogramų užtikrintai įveikė Estijos atstovę Marta Kiigemagi.

REKLAMA

Gausiausia kategorija buvo 9-11 metų iki 35 kilogramų. Joje varžėsi 25 sportininkai, kur nugalėtoju tapo Varonka Yury iš Baltarusijos. Pirmą komandinę vietą užėmė Romualdo Montvido kovos menų centras (Šiauliai), antrą - Nika sport (Rusija, Rostovas) ir trečią - Baltarusijos komanda iš Vitebsko.

„Mūsų rinktinės narių - Aurimo Klemo, Gabijos Janušauskaitės ir Gerdos Gaižauskaitės teigiama rezultatų dinamika sezono metu nuteikia optimistiškai ir leidžia tikėtis gerų lietuvių startų pasaulio čempionate gegužės mėnesį Rusijoje, Čeliabinsko mieste,“- kalbėjo Lietuvos rinktinės vyr. Treneris ir LTF generalinis sekretorius Žymantas Bražiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų