REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kristina Janckūnaitė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, Odeta Vasiliauskaitė, LRT Radijas, LRT.lt

 Kristina Janckūnaitė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, Odeta Vasiliauskaitė, LRT Radijas, LRT.lt

REKLAMA

Trečiadienio rytą turėjusi prasidėti registracija į Vilniaus darželius vėl užstrigo, sostinės savivaldybės puslapis yra nepasiekiamas.

Apie 9.15 min savivaldybė išplatino pranešimą,  kuriame tvirtina, jog elektroninė registracija į sostinės darželius šiuo metu vyksta. Tačiau yra sulėtėjęs  duomenų apdorojimas, todėl jau užsiregistravusių prašoma prie sistemos pakartotinai nebesijungti. Taip bus sumažinti papildomi srautai ir pagreitės duomenų apdorojimas.  Vienos geriausios IT kompanijų, tarp kurių ir IBM, „DPA" ir „BAIP" šiuo metu dirba, kad garantuotų tuos duomenų apdorojimo greičius, kuriuos buvo įsipareigoję užtikrinti.

Primename, kad registraciją planuota pradėti 8 val. Pirmoji registracija į darželius Vilniuje vyko sausio 12-ąją, tuomet dėl techninių problemų užstrigus sistemai, ji buvo anuliuota. Savivaldybė tuomet teigė, kad buvo surengta kibernetinė ataka, bet teisėsauga nusprendė, kad ikiteisminiam tyrimui pagrindo nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau skelbta, savivaldybė ragina vaikus registruoti internetu savarankiškai portale ir negaišti laiko eilėse. Primenama, kad paraiškų pildymas savivaldybėje nesuteikia pirmumo ir neturi jokios įtakos vietai darželio eilėje.

REKLAMA

Kaip ir praėjusį kartą, vilniečiai, neturintys interneto prieigos, gali atvykti į savivaldybę darbo laiku ir „Idėjų kambaryje“ įrengtose kompiuterinėse darbo vietose patys užregistruoti prašymus. Pasak savivaldybės atstovų, šiemet pirmenybė registruojantis teikiama tiems vaikams, kuriems pernai neskirta vieta darželyje.

Prašymai, kurie registruoti pernai, galioja ir iš naujo registruotis nereikia. Sudarant darželių eiles, pirmumas teikiamas vaikams, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Vilniuje, teritorijoje, kuriai priskirtas darželis. Jei dviejų ar daugiau prašymų prioritetai sutaps arba jų visai nebus, pirmumas bus teikiamas anksčiau pateikusiems prašymus.

LRT, Balsas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų