REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sandra Vilimaitė, Miglė Kriaučiūnaitė

Švietimo ir mokslo ministerija bei pedagogų bendruomenės pradėjo diskusijas apie galimybę pailginti mokslo metus bendrojo ugdymo įstaigose. Jeigu ši pataisa būtų priimta, mokslo metai būtų pratęsti 10 dienų. Ką apie tokį galimą visuomenės švietėjų sprendimą mano vilniečiai?

REKLAMA
REKLAMA

„Ne, tikrai nepritariu. Čia kažkokia nesąmonė. Lietuvoje ir taip orai kaip loterija būna, pusę vasaros kartais lyja, atostogas ir taip sudėtinga planuotis, jeigu jas leidi Lietuvoje. Atrodo, visi nori, kad tik mums sudėtingiau ir sunkiau būtų, o kada pailsėti? Labai nepritariu.“ (Gediminas)

REKLAMA

„Nežinau. Kažkaip man labai vienodai, aš ir taip pasidarau atostogas, kada man reikia, ir nesu pats geriausias mokinys. Ilgiau ar trumpiau – koks skirtumas. Vis tiek čia Lietuvoje mokslo kokybė apgailėtina, niekas nesistengia nei sudominti, nei normaliai išaiškinti. Planuoju po mokyklos važiuoti į Angliją, todėl nelabai man rūpi, kas čia bus po to, kai baigsiu mokyklą.“ (Tomas)

„Galbūt visai gerai būtų. Galėtume sulėtinti mokymosi tempą – nauda būtų ir mokytojams, ir mokiniams. Mokytojams nereikėtų prabėgom dėstyti programos, o mokiniai turėtų daugiau laiko įsisavinti žinias. Be to, daugelyje Europos šalių vasaros atostogos trumpesnės nei Lietuvoje ir niekas nesiskundžia.“ (Giedrius)

REKLAMA
REKLAMA

„Pritariu ir nepritariu. Pritariu, nes jei nesulėtinsime tempo, nukris paskutiniai mūsų matematikos mokytojo plaukai, o jis ir dabar jau nekaip atrodo. O nepritariu, nes dalis moksleivių per vasaros atostogas stengiasi užsidirbti pinigų, tad kuo trumpesnės atostogos, tuo mažiau tam laiko.“ (Ina)

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų