REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Google“ anonsavo pirmą stambų „Android Lollipop“ atnaujinimą, kuris pažymėtas 5.1 versija. Atnaujinimas turėtų padidinti mobiliųjų įrenginių darbo patikimumą, pridėta keletas naujų funkcijų, atliktas keletas smulkių pakeitimų vartotojo sąsajoje.

REKLAMA
REKLAMA

Viena svarbiausių naujų funkcijų – tai išmaniųjų telefonų su dviem SIM palaikymas. Nors tokių „Android“ telefonų buvo daugybė ir anksčiau, iki šiandien nebuvo vieningo sprendimo, todėl kiekvienas gamintojas spręsdavo šią problemą savaip.

REKLAMA

Telefonas „Nexus 6“ ir planšetė „Nexus 9“, taip pat visi įrenginiai, kurie bus tiekiami su „Android 5.1“, gaus funkciją „Device Protection“, kuri padės apsaugoti mobilius įrenginius nuo vagišių. Norint naudotis svetimu telefonu, reikės suvesti vartotojo turimos „Google“ paskyros slaptažodį. Visa tai galios net ir tuomet, jei sistema bus atstatyta į gamyklinius parametrus.

Kol kas neaišku, kad „Device Protection“ sugebės atlaikyti įkrovimo sistemos atblokavimą ir alternatyvios „Android“ versijos įdiegimą. Bet kokiu atveju, šis funkcija turėtų sumažinti galimų „Android“ mobilių įrenginių vagysčių skaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Iš kitų žymesnių naujovių galima paminėti balso kodeko „HD Voice“ palaikymą operatorių „Verizon“ ir „T-Mobile“ tinkluose, tačiau tai aktualu tik JAV gyventojams.

Iš pataisymų galima paminėti modifikuotą „tyliųjų valandų“ funkciją, kuri anksčiau išjungdavo visus garsus, kartu ir žadintuvo. Dabar šis vartotojus erzinantis aspektas ištaisytas.

Bevielių sąsajų „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ kai kuriuos nustatymus galima atlikti tiesiai iš pranešimų centro. Gestais galima ne tik įjungti ir išjungti šias sąsajas, bet ir matyti prieinamus tinklus arba valdyti prijungtus „Bluetooth“ aksesuarus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat grįžo kai kurie animaciniai efektai, galimybė gestu laikinai paslėpti pranešimus, o ne juos pašalinti visam laikui, kaip tai būdavo „Android 5.0.x“. Perdaryta programėlių pritvirtinimo funkcija, kuri naudinga naudojant „kiosko režimą“ arba norint išvengti atsitiktinio išėjimo iš programėlės.

Atnaujinimas (kodas LMY47D) jau prieinamas „Nexus 5“, „Nexus 7“ (2012) ir „Nexus 10“. Visiems palaikomiems „Nexus“ įrenginiams atnaujinimas prieinamas per OTA režimą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų