REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nuo rudens kai kuriuose šalies rajonuose bus pereinama nuo vadinamojo mokinio krepšelio prie klasės krepšelio, pranešė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Sutarėm visi, kad bus priimtas Seimo nutarimas ir kad nuo rudens pilotiniai projektai galėtų pradėti veikti“, - po valdančiųjų politinės tarybos posėdžio penktadienio pavakarę Seime žurnalistams teigė L.Graužinienė.

REKLAMA

Seimo vadovės žodžiais, po metų būtų išanalizuojamos tų pilotinių projektų klaidos ir patirtys.

„Geroji patirtis būtų perkelta plačiam taikymui. Jeigu po pilotinių projektų metų veikimo mes matysime, kad dar reikia kažkaip kitaip tą krepšelio sistemą keisti, bus paskata tą padaryti. Bet tam, kad nesugriautume iš karto sistemos, kad nedarytume iš karto reorganizacijos, kad tai nebūtų per visą respubliką skausminga ir kad nebūtų padaryta klaidų, siūlomi tie pilotiniai projektai“, - aiškino ji.

REKLAMA
REKLAMA

L.Graužinienė nedetalizavo, kokiose savivaldybėse galėtų būti pradėta taikyti mokyklų finansavimo reforma.

„Turi būti sudaryta darbo grupė, kuri išanalizuotų, kuriuose regionuose, kokiose miestuose ar mažesniuose miesteliuose tai pradėtų veikti“, - teigė Seimo vadovė.

Pasak jos, atrinkdama, kokiuose regionuose turėtų būti pradedami perėjimo prie klasės krepšelio bandomieji (pilotiniai) projektai, darbo grupė turėtų spręsti su mokytojų bendruomene, profesinėmis sąjungomis. „Yra labai svarbu, kad tai apimtų įvairias grupes ir skirtingų dydžių miestuose būtų“, - teigė L.Graužinienė.

Pereiti prie klasės krepšelio finansavimo siūlo premjero socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus sudaryta darbo grupė švietimo problemoms spręsti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų