REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė atkreipia dėmesį, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, esą oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ patirs nuostolių, nes UAB „Start Vilnius“, vykdydama teismo sprendimą, turės grąžinti savivaldybei nekilnojamojo turto, neatitinka tikrovės.

REKLAMA
REKLAMA

 

Šis tarybos sprendimas dėl UAB „Start Vilnius“ įstatinio kapitalo didinimo buvo visiškai nesusijęs su „Air Lituanicos“ veikla. Šiuo sprendimu buvo siekiama sudaryti sąlygas įgyvendinti Tautos namų ant Tauro kalno projektą.

REKLAMA

 

Siekiant įgyvendinti Tautos namų projektą, buvo ketinama sudaryti taikos sutartį dėl Profsąjungų rūmų perėmimo, buvo sutarta dėl esminių jos sąlygų, tačiau, pasikeitus vienos iš byloje dalyvaujančių šalių valiai, taikos sutartis sudaryta nebuvo.

 

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, 1992 metais atgimė Tautos namų idėja (daugiafunkcis kultūros centras su tarptautinius standartus atitinkančia koncertų sale). Apie tai primena 2007 metais vasario 16 dieną atidengtas paminklinis akmuo, skelbiantis, kad šioje vietoje, ant Tauro kalno, turi stovėti Tautos namai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų