REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Padažai – šventė gomuriui

pagardinkite pietus sočiu ir greitai pagaminamu priedu

 Užpilas, padažas, kremas, mirkalas – tai riebus ir sotus priedas prie pagrindinio patiekalo, kai kada gaminamas kepant arba verdant. Mirkalai itin patrauklūs tuo, kad yra ne tik gardūs, bet ir labai greitai paruošiami, o į juos galima mirkyti pačius įvairius produktus.

 Užpilas, padažas, kremas, mirkalas – tai riebus ir sotus priedas prie pagrindinio patiekalo, kai kada gaminamas kepant arba verdant. Mirkalai itin patrauklūs tuo, kad yra ne tik gardūs, bet ir labai greitai paruošiami, o į juos galima mirkyti pačius įvairius produktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kreminis padažas

100 g švelnaus sūrio, 50 g riebaus natūralaus jogurto, 3 skiltelių česnako, įvairių žolelių mišinio, šiek tiek citrinų sulčių, žiupsnelio pipirų.

REKLAMA

Sūrį smulkiai sutarkuojame ir sumaišome su jogurtu. Į masę įspaudžiame citrinų sulčių, įberiame žiupsnelį pipirų. Sutraiškome česnaką ir įmaišome į masę. Pagardiname įvairiomis žolelėmis.

Žuviai pagardinti

1–1/2 šaukštelio skysto medaus, 3 šaukštų majonezo, žiupsnelio maltų aitriųjų pipirų, dviejų vidutinio dydžio marinuotų agurkų, saujelės krapų, 1 šaukšto pomidorų pastos (tiktų ir pomidorų padažas).

Medų dedame į dubenėlį. Ant viršaus pjaustome marinuotus agurkėlius. Agurkėlius reikia nulupti, išvalyti sėklas ir kiek įmanoma smulkiau supjaustyti. Tuomet susmulkiname krapus. Beriame pipirus. Viską sumaišome su majonezu ir pomidorų pasta. Jei patinka, galima pridėti petražolių arba tiesiog jomis papuošti.

REKLAMA
REKLAMA

Salsos padažas

2 didelių pomidorų (nulupti odelę ir išvalyti sėklas), 1 skiltelės česnako, 1 žalio aitriojo pipiro (išvalyti sėklas ir supjaustyti į tris dalis), 3 nedideliais gabalėliais supjaustytų žalių svogūnų, 120 g konservuotų žalių aitriųjų pipirų, 1–3 Chalapos paprikų (išvalyti sėklas ir supjaustyti), 1 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus, 1 didelio šaukšto citrinų sulčių, druskos ir pipirų, 1/4 puodelio šalto vandens.

Į smulkinimo indą sumetame česnaką, svogūnus, Chalapos paprikas ir kelias sekundes triname. Tuomet sudedame visus likusius ingredientus ir smulkiname iki pageidaujamos masės. Pagal skonį įberiame druskos ir pipirų. Leidžiame padažui kelias valandas pastovėti. Prieš patiekdami sumaišome jį su šaltu vandeniu. Į šį padažą galima įdėti avokadų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vanilinis kremas

Reikės 5 kiaušinių trynių, ¼ puodelio cukraus, 1 ½ puodelio pieno, ½ puodelio riebios grietinėlės, 1 vanilės ankšties arba 2 arbatinių šaukštelių vanilės ekstrakto.

Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Šis turi ištirpti. Pieną ir grietinėlę supilame į puodą. Jei naudojame vanilės ankštį, sudedame jos turinį. Kaitiname ant lengvos ugnies, kol pienas pradės vos vos kunkuliuoti. Nuimame nuo ugnies. Keletą šaukštų pieno įpilame į kiaušinius su cukrumi. Išmaišome. Galiausiai į kiaušinius supilame visą pieną ir vėl dedame ant ugnies. Kaitiname, kol padažas ims tirštėti. Padažas gatavas, kai, pakabintas šaukštu, nelaša. Vos padažas pasidaro reikiamos konsistencijos, iškart nukeliame puodą nuo ugnies. Jei naudojame vanilės ekstraktą, jį sudedame pačiame gale ir lengvai išmaišome. Perpilame padažą į molinį puodą, uždengiame maistine plėvele ir atvėsiname. Kai padažas atvėsta, laikome jį šaldytuve. Jei norisi įdomesnio skonio, padažui išvirus galima šliūkštelėti arbatinį šaukštelį mėgstamo likerio. Galima įberti ir keletą šafranų kuokelių – dėl spalvos ir dėl ypatingo skonio.

REKLAMA

Norvegiškas kremas-įdaras

Reikės 30 g bulvių krakmolo, šlakelio pasirinkto skonio likerio, 130 g cukraus, 25 g miltų, keturių kiaušinių, 260 g pieno, 100 g grietinėlės.

Miltus išmaišome su krakmolu. Į birią masę supilame grietinėlę, sudedame kiaušinių trynius, supilame pieną, cukrų ir kaitiname ant silpnos ugnies. Maišydami atvėsiname ir šliūkštelime norimo skonio likerio. Jei kremas pernelyg skystas, galima įpilti išplaktus dviejų kiaušinių baltymus ir pakaitinti.

Gogelmogelis

Reikės 1 šaukštelio kakavos, 2 šaukštelių cukraus, 1 šaukštelio grietinės, 1 kiaušinio trynio.

REKLAMA

Į trynį beriame cukrų ir kakavą. Viską gerai išmaišome. Maišydami sudedame grietinę ir toliau sukame, kol ištirps cukrus ir neliks grietinės gumuliukų. Valgomas vienas arba su batonu.

Veganiškas salotų užpilas

Reikės ¼ puodelio riešutų (lazdynų riešutų arba migdolų), ¼ puodelio sausų mielių, ½ arbatinio šaukštelio garstyčių miltelių, ½ puodelio kapotų petražolių, ½ puodelio pjaustytų laiškinių svogūnų, ¼ puodelio ryžių acto, 1 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių, 2 arbatinių šaukštelių cukraus, 1 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus, 1 arbatinio šaukštelio druskos, 2 sutraiškytų česnako skiltelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pirmų trijų ingredientų padarome veganišką parmezano sūrį. Visus ingredientus sudedame į maišyklę ir sutriname iki tirštos masės. Jei galite nusipirkti veganiško parmezano sūrio, tada patiems jo gamintis nereikia.

Majonezo ir krienų padažas

Reikės 150 g baltųjų krienų, 400 g majonezo, 100 g grietinėlės.

Visas sudedamąsias dalis sumaišome ir gardiname mėsos patiekalus, žuvį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų