REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesutramdyti geismai kainuoja ilgus metus belangės

 Nors mūsų šalies baudžiamajame kodekse žagintojams ir seksualiniams prievartautojams numatytos pakankamai griežtos bausmės, o tokiems nusikaltėliams pataisos namuose kalėti – nesaldu, tačiau alkoholis dažnai užgožia visas baimes.

 Nors mūsų šalies baudžiamajame kodekse žagintojams ir seksualiniams prievartautojams numatytos pakankamai griežtos bausmės, o tokiems nusikaltėliams pataisos namuose kalėti – nesaldu, tačiau alkoholis dažnai užgožia visas baimes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nežinojo, kiek metų

Vilnietis Vytas Stankevičius, pravarde Zoltikas (21 m., 3 kartus teistas, iš jų – kartą už seksualinę prievartą), ko gero, irgi buvo neblaivus, nes pernai gegužę visą dieną tąsėsi su dvylikamete, matyt, laukdamas progos, kada galės su ja „pasimylėti“. O ta proga ėmė ir pasitaikė: mergaitė prisipažino norinti atlikti gamtinius reikalus. „Geraširdis“ V. Stankevičius paslaugiai pasiūlė važiuoti pas jį į namus, kur galės ramiai pasinaudoti tualetu.

REKLAMA

Nieko blogo neįtardama mažametė sutiko važiuoti į „draugo“ namus. V. Stankevičius to tik ir telaukė. Vos tik mergaitė išėjo iš tualeto, prievartautojas puolė prie jos. Dvylikametė dar bandė priešintis, tačiau gašlūno neįveikė – šis mažametę žagino ir prievartavo įvairiais būdais, kol pagaliau patenkino savo aistrą.

Siaubingą prievartą patyrusi mažametė tuoj pat apie tai papasakojo savo tėvams, o pastarieji kreipėsi į policiją. Buvo pradėta žagintojo paieška. Kadangi V. Stankevičius – romas, buvo bandyta ieškoti romų gyvenamose vietose. Pagaliau buvo nustatyta žagintojo gyvenamoji vieta ir po poros savaičių jis buvo sulaikytas.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. V. Stankevičiui buvo pateikti kaltinimai dėl seksualinės prievartos prieš mažametę. Tiek bylos tyrimo metu, tiek nagrinėjant ją teisme vyras tikino nežinojęs, jog mergaitei vos dvylika metų – jis net bandė įrodyti, kad nukentėjusioji be jokios prievartos sutiko su juo turėti intymių santykių. Tačiau surinkti įrodymai ir nukentėjusiosios parodymai bylojo priešingai.

Vilniaus apygardos teismas V. Stankevičių pripažino kaltu dėl nepilnametės išžaginimo ir seksualinio prievartavimo ir nuteisė jį 6 metų laisvės atėmimo bausme. Be to, nuteistasis nukentėjusiajai privalės atlyginti 3000 eurų neturtinę žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį nuosprendį V. Stankevičius dar gali apskųsti aukštesniosios instancijos teismui.

„Meilė“ nepažįstamosioms

Radviliškietis Marius Grublys (27 m.) iš pataisos namų grįžo pernai, prieš pat Kalėdas. Vyras už savo pomėgį vogti ir apiplėšinėti jau buvo pelnęs šešis teistumus, policijai buvo gerai pažįstamas. Niekur kitur negavęs prisiglausti, pasibeldė į Nakvynės namus. Tik bėda, kad Nakvynės namuose niekas neleidžia girtuokliauti ir nepasiūlo moterų. Tad M. Grublys nutarė tuo pasirūpinti pats.

Pirmoji auka į jo tinklus papuolė šių metų sausio 2-ąją, apie 11 valandą vakaro. Besisukiodamas prie miesto centre esančios parduotuvės jis užkalbino 23 metų merginą. „Galantiškas“ Marius pasiūlė naujajai pažįstamai pažintį aplaistyti vyno taure ir pasikvietė į ramią vietelę – „Paplentės“ soduose esantį šiltnamį. Pažintis merginai baigėsi visai neromantiškai – apgirtusi viešnia buvo išžaginta. Kadangi dar bandė priešintis, tai gavo mušti ir buvo prismaugta. Kai M. Grublys savo aistrą patenkino, jis dar iškratė merginos rankinę, iš kurios nugvelbė 100 litų ir 5 eurus.

REKLAMA

Nukentėjusioji, aišku, kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus. Šie, gavę pranešimą apie išžaginimą, nukentėjusiajai parodė smurtautojų nuotraukas, tarp kurių ji atpažino savo skriaudiką – M. Grublį.

Vyrui dėl išžaginimo buvo pareikštas įtarimas ir skirta kardomoji priemonė registruotis Radviliškio policijos komisariate.

Tačiau praėjus vos porai savaičių, sausio 19 dieną, policija vėl gavo pranešimą apie netoli tų pačių „Paplentės“ sodų išžagintą moterį. Apie 9 valandą vakaro išgėrusi moteris (43 m.) ėjo gatve namo, kai staiga ją kažkas užpuolė iš už nugaros, smogė kumščiu į veidą bei ėmė smaugti. Moteriai susmukus, vyras ją išžagino. Už patirtą malonumą žagintojas, matyt, aukai norėjo kažkaip atsidėkoti: patiesė su savimi turėtą apklotą, „ant sušilimo“ pasiūlė savo mėgstamo „Inkaro“ vynelio.

REKLAMA

Tačiau išžaginta moteris ne vynelį gėrė, o nuskubėjo į artimiausią policijos nuovadą ir iš nuotraukų atpažino agresyvųjį „aistruolį“. Kadangi policininkai žinojo, kur M. Grublio ieškoti, jis jau po poros valandų sėdėjo areštinėje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dviejų moterų išžaginimo. Teismas leido M. Grublį suimti trims mėnesiams.

Kas susuko galvą?

Galvas kraipo ir Lieplaukių kaimo (Ryškėnų sen., Telšių r.) gyventojai, niekaip negalėdami patikėti, kad jų bendruomenės pirmininkas Vytautas R. (59 m.) šių metų sausio 16-ąją, kaime vykusių šokių metu, išžagino septyniolikmetę .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad kažkas negero įvyko neneigia ir Vytautas R. Be to, pradėtas ikiteisminis tyrimas, o Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) pranešė, kad būtent minėtos dienos vakarą Lieplaukės kaimo bendruomenės namuose vykusioje diskotekoje buvo išžaginta septyniolikos metų mergina. Taip pat pranešama, jog nustatytas ir įtariamasis –Vytautas R., kuriam paskirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nukentėjusiąja.

Kuo pasibaigs byla, neaišku – mat jau kilo įtarimai, kad norėta šį bjaurų faktą užglaistyti ar nutylėti. Žmonės kalba, kad Vytautas R. girdė jaunimą alkoholiu, o ypač – septyniolikmetę. Kalbama, kad nei policijos, nei skandalo nebūtų buvę, jeigu į patalpą atsitiktinai nebūtų užėjusi nepilnametės draugė, kuri ir pamatė, ką bendruomenės pirmininkas išdarinėja...

REKLAMA

Tikėkimės, kad tyrėjai išsiaiškins, ką tas garbaus amžiaus bendruomenės pirmininkas ištikrųjų veikė su nepilnamete.

Pirmiausiai apsvaigino

Kauno teisėsaugininkai taip pat turi darbo – sausio pabaigoje jie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dviejų kauniečių – vienai 19, kitai – 21 metai – išžaginimo, pasinaudojus bejėgiška jų būkle.

Devyniolikmetė, pasikvietusi savo vyresnę draugę, viename Aleksoto bare nutarė susitikti su savo bendraamžiu draugu, su kuriuo buvo iškilę nesutarimų. Besišnekučiuojant prie kompanijos prisidėjo ir 30 metų vyras, devyniolikmečio pažįstamas. Kompanija vaišinosi alkoholiniais gėrimais, tačiau po poros stiklelių merginos staiga neteko nuovokos – jos neprisiminė, kaip atsirado kažkieno namuose.

REKLAMA

Jaunesnioji mergina atsipeikėjo, kai 30-metis ją žagino. „Ką darai, bjaurybe, tu!“ – išsigandusi ir pasišlykštėjusi ėmė šaukti devyniolikmetė. „Palauk, tuoj baigsiu!“ – šiaip ne taip prašvokštė aistruolis, tačiau mergina taip pastūmė savo žagintoją, jog šis nuvirto taip ir neįgyvendinęs savo kėslų. Tuo tarpu vyresnioji devyniolikmetės draugė be sąmonės gulėjo nuoga čia pat, lovoje. Šalia miegojo ir 19-metis draugas. Mergina ėmė klykti. Vyrai, išgirdę, kad bus įduoti policijai, pasiskubino dingti, prieš tai užrakinę duris. Paskambinusi Bendruoju pagalbos numeriu mergina net negalėjo pasakyti, kur esanti – jai teko iššokti pro langą, kad tai sužinotų. Paaiškėjo, kad merginos užrakintos 19-mečio draugo būste Aleksote.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abi merginos buvo nuvežtos į Kauno klinikas, kur vyresnioji tik po kelių valandų atgavo sąmonę. Čia ji sužinojo, kad taip pat buvo išžaginta. Merginos tvirtino, kad į alkoholį joms buvo kažko įpilta, nes nuo poros taurelių „atsijungti“ tikrai negalėjo.

Vyrai buvo operatyviai sulaikyti. Įtariamas žaginimu 30-metis į alkoholio matuoklį tepripūtė 0,76 promilės. Jis vedęs (ir ne kartą) ir turi vaikų. Kadangi vyras niekada nebuvo įkliuvęs teisėsaugai, jam buvo paskirta švelni kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

REKLAMA

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje vyksta ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 149 str. 1 d. (dėl išžaginimo), atliekami procesiniai veiksmai.

Už išžaginimą šiam „sekso gigantui“ gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Aurelija Žutautienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų