REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministerija nesvarsto galimybės pagreitinti per krizę sumažintų pensijų kompensavimą.

Finansų ministerija nesvarsto galimybės pagreitinti per krizę sumažintų pensijų kompensavimą.

REKLAMA

Finansų viceministras Algimantas Rimkūnas pareiškė, kad tokia galimybė kol kas neaptariama.

„Kol kas nesvarstyta“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje teigė finansų viceministras, atsakydamas į komiteto pirmininko Broniaus Bradausko klausimą dėl galimybės valstybei pasiskolinti ir atsiskaityti su pensininkais.

REKLAMA
REKLAMA

„(...) Grąžinti pensijas, kas labai nuimtų tą eskalavimą“, – teigė B. Bradauskas.

Konservatoriai Seime jau įregistravo pataisas, kuriomis nuo liepos 1-osios siūloma kompensuoti visas sumažintas pensijas, dėl kurių sprendimus yra priėmęs Konstitucinis Teismas. Pataisų autoriai teigia, kad tam reikėtų apie 169,9 mln. eurų.

REKLAMA

Dabar kompensacijas už per krizę sumažintas pensijas planuojama išmokėti iki 2016 metų kovo pabaigos, o dirbantiems pensininkams terminai nenustatyti. Tam šių metų biudžete numatyta 52,1 mln. eurų.

Per krizę sumažintos pensijos pradėtos kompensuoti ketvirtąjį 2014 metų ketvirtį, išmokėjus apie 26 mln. eurų, o 2015–2016 metais reikės dar po 52 mln. eurų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų