REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas

Vilniaus savivaldybėje atsiradus siūlymui daugiabučių kiemų problemą spręsti apmokestinant automobilius, dalis gyventojų pasipiktino gresiančių nauju mokesčiu, tačiau Vilniaus meras Artūras Zuokas Žinių radijui tvirtino, kad tokios tvarkos prašė patys vilniečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai skundžiasi, kad, kai pastato komercinį objektą prie gyvenamųjų namų, dažnai automobiliai statomi tų pačių gyventojų namuose. Gyventojai prašo, kad atsirastų apmokestinimas svetimiems – tiems, kurie neturėtų leidimo toje vietoje statyti automobilio, – ir kad pinigėliai nenueitų į bendrą biudžetą, o būtų skiriami tikslingai tos teritorijos projektams atpirkti“, – laidoje „Dienos klausimas“ sakė A. Zuokas.

REKLAMA

Pasak jo, toks bandomasis projektas dabar numatomas Žirmūnuose ir Fabijoniškėse. A. Zuoko duomenimis, gyventojams leidimas statyti automobilį metams kainuotų 10–20 eurų.

„Čia būtų tik tie, kurie naudojasi automobiliu ir viena vieta vienam gyvenamajam butui“, – teigė meras.

Pasak jo, bendruomenės, kurios dabar dalyvauja bandomajame projekte, pačios stebės bei prižiūrės savivaldybės įsteigtą subsąskaitą ir gaus visą informaciją, kiek surinkta lėšų ir iš kokių pajamų šaltinių.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas bus vieša, internete. Dėl panaudojimo ir finansavimo spręs bendrai sudaryta priežiūros grupė, kurią sudarytų ne tik savivaldybės atstovai, bet ir tų bendruomenių pirmininkai ar atstovai, kurie kontroliuotų visą procesą“, – sakė A. Zuokas.

Pasak mero, aktyviosios Vilniaus bendruomenės kreipėsi į savivaldybę, nes joms nepavyko susitarti su kitomis bendruomenėmis dėl minėto mokesčio ir tvarkos.

„Todėl jie ir kreipėsi į savivaldybę su prašymu, kad tai būtų miesto sprendimas, kuris yra privalomas kiekvienam. Tada dingsta ginčai ir savivaldybė turi didesnę galimybę reikalauti, kad įsipareigojimai būtų vykdomi“, – kalbėjo A. Zuokas.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų