REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Laisvė nedovanojama ir už ją nedėkojama, pirmadienį Vilniuje, prie parlamento rūmų, minint Laisvės gynėjų dieną, pirmadienio vakarą sakė buvęs Lietuvos ambasadorius Petras Vaitiekūnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši diena turi ir priminimo prasmę, ne tik prisiminti, bet ir priminti, kad laisvė nedovanojama. Laisvė iškovojama. Tikriausiai už laisvę ir nedėkojama. Mes visi už ją kovojome ir turime“, - liepsnojant laisvės laužams teigė diplomatas ir signataras.

REKLAMA

Jis priminė, kad šiandien kita Europos tauta - ukrainiečiai - kovoja už laisvę.

„Ukrainiečių tauta šiandien kovoja su Rusijos agresija, su Rusijos karo mašina, kuri įsiveržė į Ukrainą ir žudo ukrainiečius, žudo todėl, kad jie nori būti laisvi, nori priklausyti Europos civilizacijai, kurti Europą“, - kalbėjo P.Vaitiekūnas.

„Yra du svarbūs dalykai, kuriuos turime daryti kasdien ir galvoti, kaip tą padaryti - stabdyti Rusijos karą mašiną ir padėti Ukrainai“, - pabrėžė jis.

Pirmadienį, Laisvės gynėjų dienos išvakarėse, prie Seimo Vilniuje tradiciškai uždegti laisvės laužai ir pagerbti laisvės gynėjai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų