REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Facebooko“ anketų blokavimo politika

Žinių radijas

Pastaruoju metu vis dažniau pasigirstant apie užblokuotas „Facebooko“ anketas, socialinių tinklų ekspertas Aidis Dalikas „Žinių radijui“ nurodė, kokiais atvejais tai gali nutikti ir kodėl.

REKLAMA
REKLAMA

„Dažniausiai „Facebookas“ blokuoja tų žmonių paskyras, kur neaišku, ar jie yra tikri vartotojai. „Faceooko“ politika aiškiai apibrėžia, kad anketą socialiniame tinkle gali turėti tik tas, kurio vardas ir pavardė ten nurodyti tiksliai. Tai yra, Aidis Dalikas gali turėti savo anketą, jei ji pavadinta „Aidis Dalikas“, o ne „socialinių tinklų ekspertas“, - laidoje „Aktualioji valanda“ antradienį sakė A. Dalikas.

REKLAMA

Tad, jo teigimu, užblokuoti anketą gali tokiems asmenims, kurie pasivadino, pavyzdžiui, „Julius Nežinau“ arba „Petras Nesakysiu“ arba dažnai keičia savo vardą ir pavardę. Tokiu atveju, jo teigimu, „Facebookas“ asmens prašo nurodyti jo tapatybę, atsiunčiant dokumento kopiją.

„Tai daroma tam, kad socialinis tinklas nebūtų prikimštas apsimetėlių. Antras dalykas, kad būtų lengviau atskirti tuos, kurie norėdami piktybiškai mano vardu susikurti anketą, susikuria ir pradeda šnekėti nesąmones mano vardu“, - sakė A. Dalikas.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi „Facebookas“ negali nustatyti, kurios anketos yra rizikingos automatiškai, jo administratoriai, anot A. Daliko, labai pasikliauja kitų vartotojų atgaliniu ryšiu. Tad socialinio tinklo vartotojai gali ant įtartino kito asmens profilio paspausti „Report“ (pranešti – iš angl.), o „Facebookas“, sulaukęs kelių ar keliolikos tokių pranešimų dėl tam tikros anketos, laikinai ją užblokuoja.

„Tie keli ar keliolika žmonių arba turėtų visi iš karto apie tai pranešti, arba tie pranešimai turėtų kartotis kažkurį laiko tarpą. Deja, negalime to pasakyti tiksliai“, - sakė A. Dalikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Facebookas“ anketą gali užblokuoti, pažymi A. Dalikas, ir tais atvejais, jei žmogus savo anketoje ima dalintis draudžiama turiniu – pornografija, itin žiauriais vaizdais.

„Facebooko“ anketos atblokavimas, anot A. Daliko, gali užtrukti kelias – keliolika dienų.

„Facebookas“ buvo užblokavęs žurnalisto Andriaus Užkalnio, politikų Rasos Juknevičienės, Tado Langaičio, Remigijaus Šimašiaus ir Arvydo Anušausko profilius.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų