REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau moterų išdrįsta fotografuotis be makiažo ar puoselėja natūralaus grožio įvaizdį. Tačiau tai nereikšia, kad joms nereikia kosmetologo paslaugų. Atliktas visuomenės nuomonės tyrimas rodo, kad dėl veido plaukelių nemaloniai jaučiasi net 60 proc. moterų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors veido plaukeliai yra daugelio moterų problema, ši tema Lietuvoje – vis dar tabu. Apie tai mažai kalbama ir nesistengiama jų atsikratyti. Holivudo grožio pramonės užkulisiuose žvaigždės ryžtasi nuo veido pašalinti visus veido plaukelius, palikdamos tik antakius ir blakstienas. „Moterys įprato plaukelius šalinti nuo kojų, rankų, pažastų ar bikinio srities. Tačiau kartais net mažai pastebimi veido plaukeliai trukdo atsiskleisti natūraliam moterų grožiui. Dėl dažnai tik pūkelius primenančių plaukelių ant veido moterims rečiau pavyksta tolygiai padengti kosmetikos priemones, ypač virš viršutinės lūpos, smakro ar lūpų kampučių. Todėl jos atrodo tamsesnės“, – sakė medicininės-estetinės kosmetologijos specialistė Laura Sereičikienė. Apklausoje dalyvavusios vyresnės nei 18 metų moterys teigė, kad nepageidaujamų plaukelių yra įvairiose jų veido srityse: per 60 proc. – virš viršutinės lūpos ir antakių linijos, pusė – ant smakro ir lūpų kampučiuose, trečdalis – tarp akių, penktadalis – ant skruostų.

REKLAMA

„Be fizinių rūpesčių, veido plaukeliai ne vienai moteriai kelia ir emocinį susirūpinimą: jos jaučiasi praradusios moteriškumą, pasitikėjimą savimi, todėl paprastai svarsto, kaip greitai ir ilgam atsikratyti plaukelių. Šiuolaikinėms technologijoms žengiant koja kojon su mokslu, beveik visada gali atrodyti taip, kaip svajoji“, – sakė L.Sereičikienė.

Medicininės-estetinės kosmetologijos specialistė teigė, kad yra daugybė veido plaukelių šalinimo būdų. „Viena populiariausių – depiliacija vašku. Tačiau nereikėtų atmesti ir specialių veido epiliatorių – tokios procedūros metu plaukeliai pašalinami su šaknimis ir neatauga beveik mėnesį. Epiliatoriai sugriebia 4 kartus trumpesnius plaukelius nei vaškas“, – sakė L.Sereičikienė.

REKLAMA
REKLAMA

Nepageidaujamus veido plaukelius dažniau tenka šalinti tamsesnio gymio moterims. Ši problema aktuali 72 proc. Turkijos, 55 proc. Italijos, 58 proc. Vokietijos, 60 proc. Kinijos moterų. Jungtinėje Karalystėje plaukelius nuo veido bent kartą per metus šalino penktadalis, o Prancūzijoje ir Rusijoje – trečdalis moterų. „Nors tamsesnio gymio moterys dažniau išsako susirūpinimą dėl nepageidaujamų veido plaukelių, nerekomenduočiau juos šalinti peiliukais ar vašku, nes po pirmosios tokios procedūros plaukeliai atauga jau per 2–3 dienas, oda tampa šiurkštesnė. Vaškas padės irgi neilgam, nes kitąkart juo plaukelius galėsite šalinti tik tada, kai jie išaugs bent iki 2 milimetrų“, – tikino medicininės-estetinės kosmetologijos specialistė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų