REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos šalyse jau 15 metų naudojama interaktyvi mokymosi erdvė „Itslearning“ keliasi į Lietuvos mokyklas. Įmonės „Eurofondas“ Lietuvos švietimo sistemai pritaikytos programos galimybes šiuo metu bando per 5 tūkst. mokinių ir mokytojų iš 25 Lietuvos mokyklų.

REKLAMA
REKLAMA

Mokytojai pastebi, kad vaikams nesvetimi tampa išmanieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai ir kiti interaktyvūs prietaisai, o jų kompiuterinis raštingumas dažnai lenkia tėvų ar pačių mokytojų, teigia „Eurofondo“ atstovai. „Itslearning“ virtuali mokymo erdvė padeda išlaikyti vaikų susidomėjimą mokslu ir pateikti informaciją įdomiai, o mokytojams sutaupo laiko mokymo medžiagos ruošimui, dokumentų pildymui ir atsiskaitymų taisymams.

REKLAMA

„Aš esu už tai, kad mokiniai būtų smalsūs, savarankiški ir jiems būtų leidžiama tokiais būti mokantis. Mokytojams reikia prisiderinti prie vaikų ir suteikti jiems galimybę mokytis patiems, ieškoti ir rasti. Su „Itslearning“ mokiniai gali mokytis iš bet kur. Tai svarbu vaikui susirgus, atėjus šalčiams ar nebūnant Lietuvoje. Toks mokymasis skatina savarankiškumą ir neleidžia atsilikti nuo kitų,“ – pasakojo Karmėlavos Bario Buračo gimnazijos matematikos mokytoja ekspertė Sigita Žuklijienė.

REKLAMA
REKLAMA

Mokyklos, kurioms buvo suteiktos „Itslearning“ licencijos, buvo atrinktos Švietimo informacinių technologijų centro vykdomo, ESF finansuojamo, projekto „Portalo „E. mokykla“ plėtra“ metu. Siekiant padėti mokykloms greičiau perprasti virtualios mokymosi erdvės galimybes mokytojams yra rengiami apmokymų seansai.

Kaune 5 mokykloms mokymus vykdanti Švietimo informacinių technologijų centro lektorė Jolanta Leonavičienė teigė pastebėjusi mokytojų entuziazmą pirmą kartą iš arti susipažinus su „Itslearning“ mokymo erdve ir jos galimybėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mokytojai džiaugiasi, kad šia mokymo erdve naudotis lengva kaip kokia pašto dėžute ar socialinio tinklo paskyra, o jos galimybės didžiulės. Programoje lengva įkelti mokymuisi reikalingą medžiagą, sukurti testus, namų darbus, kuriuos sistema automatiškai ištaiso ir pateikia rezultatus. Visa ši medžiaga lieka ir ją galima naudoti kitais metais tik šiek tiek pataisant ar papildant. Naudojant „Itslearning“ mokytojai sutaupo laiko įvairių dokumentų, mokymo programų pildymui ir rengimui,“ – pasakojo J. Leonavičienė.

„Eurofondo“ direktorius Vytautas Daržinskis tiki, kad interaktyvios mokymo erdvės taps neatskiriama Lietuvos švietimo sistemos dalimi, dėl savo paprastumo ir galimybės mokytojams dalintis informacija, iliustracijomis ir kita medžiaga su kolegomis iš viso pasaulio. „Itslearning“ programa mokytojams pateikia daug statistinių duomenų ir metų gale galima analizuoti, iš kurių temų mokiniai gavo prastesnius pažymius, kokios dažniausios klaidos. Šios ir kitos mokymo aplinkos galimybės leidžia mokytojams rasti efektyviausius mokymo būdus ir geriau išdėstyti kursą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų