REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Oksana Laurutytė

Tęsiame straipsnių ciklą iš seminaro „Per juokus – į geresnę santuoką“, kurį vedė pastorius iš JAV – Markas Gungoras. Šį kartą apie tai, kaip svarbu priimi vienam kitą. Bet ir sąlygas kelti privalu – besąlyginė meilė sugriaus santuoką.

Jei ryšys trapus – daug reikalauti negalima

Žmonės dažnai romantiškai kalba apie besąlyginę meilę, bet tokia meilė sugriaus santuoką. Net Biblija – sąlygų rinkinys. Besąlygiški santykiai su vaiku pažadins jame drakoną, o tokie santykiai su paaugliu sugriaus jo ir visos visuomenės gyvenimą.

Besąlyginė meilė gražiai skamba, bet tai nesveika, negera, nešventa.

Merginoms reikia išmokti imti santykiuose, pateikti sąlygas. Kuo stipresni ryšiai, tuo stipresnės sąlygos. Toli nepažengsi, jei iš vyro nieko nereikalausi. Sąlygos vyrams nepatinka, bet tai – sveika. Neteisinga, kai žmona vis duoda ir nieko negauna mainais. Reikia suprasti, kad imdamos iš vyrų moterys padarys santykius sveikesniais.

Vyrams sunkiai sekasi suprasti, ko moteris nori. Jie negeba nuspėti, todėl jiems reikia pasakyti. Moteris lieja ašaras, besiguosdama, kad vyras su ja niekada nesikalba. O kokie jų meilės reikalai? Viskas gerai. Tai reiškia, kad kai tik vyras užsigeidžia sekso, moteris su juo mylisi, nepaisant to, kad jis su ja nesikalba? Kodėl? Nes moteris yra blogai išmokyta. Reikia priimti vienam kitą, bet tai nereiškia, kad neturi būti sąlygų.

REKLAMA
REKLAMA

Bankas juk suteikia paskolą tik tada, kai pasirašai dokumentus. Ar dėl to liejamos ašaras? Bankas juk neatstumia, jis iškelia sąlygas. Todėl ir vyrui moteris turi iškelti sąlygą: kai jis su ja pasikalbės, moteris jį lovoje išvers iš koto.

REKLAMA

Dažniausiai vyras tam neprieštaraus, nes bandoma gauti kažkas mainais. Jei ryšys trapus, daug reikalauti negalima.

Sugrįžk išvaduoti savo merginos!

Moterų ir vyrų mąstymas skiriasi. Vyrams ir moterims patinkantys filmai – irgi. Filme vyrams būtinai kas nors turi mirti. Ir kuo žiauriau, tuo vyrams labiau patinka. Taip yra visiems pasaulio vyrams – juose dega troškimas patirti nuotykį, nugalėti priešus, siekti svajonės. Net berniukai mėgsta pavojų. Juk kokia prasmė žaisti, jei viskam pasibaigus tebeturi abi akis?

Vyro širdį užlieja palaima matant, kaip vienas vyras kitam išspardo užpakalį. Tai duota Dievo. Dievas – pirmarūšis „subinspardys“. Net Biblijoje rašoma, kad Jėzus grįš ir jo drabužiai bus permirkę krauju. Vadinasi, bus spardomi pasturgaliai!

REKLAMA
REKLAMA

Filmai moterims kitokie. Moteris gali kelias valandas žiūrėti, kaip keturios moterys šnekučiuojasi virtuvėje. Vyras, drauge su žmona žiūrintis tokį filmą, norės nusišauti, o moterims tai patinka. Nes jos kuria santykius. Kodėl vedę vyrai daugiau uždirba? Nes jie labiau įgudę santykiuose. Vesdamas moterį, vyras veda tarpusavio santykių vadovėlį. Viengungis lieka toks, koks atėjo į pasaulį – be nuovokos.

Vis dėlto vienas siužeto vingis patinka abiems – didvyris filmo pabaigoje grįžta pasiimti savo merginos ir ją išlaisviną. Vyrai, stebėdami šią sceną sako: „Taip“, o merginos: „O taip, taip, taip.“

Vyrai turi siekti svajonės, nugalėti kliūtis, tik neužmiršti savo merginos. O kur buvo Adomas, kai žaltys įkalbinėjo Ievą atsikąsti obuolio? Jis buvo šalia ir nieko nedarė. Jis neatliko savo pareigos, neapsaugojo Ievos. Jis juk turėjo išspardyti žalčiui užpakalį, bet nieko nesakė ir nedarė. Nes buvo bailys ir bailių tėvas. Tėvas vyrų, kurie vadina save vyrais tik sapnuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai ne vyrai. Jie – bestuburės medūzos, mėgdžiotojai, bijantys įsipareigoti savo žmonai ir vaikams. Nugalėk kliūtis, neužsisuk savo menkame pasaulėlyje taip, kad užmirštum apie merginą. Jei pernelyg užsibūsi darbe, vieną kartą pakilk iš vietos ir eik pasiimti merginos. Ateik ten, kur ji yra priešų nelaisvėje – tavo vaikų būryje – ir išvaduok ją.

Kaip pelnyti taškų?

Kaip gi išlikti santuokoje, vienam kito nenudėjus? Pirma taisyklė – vengti kartėlio ir įsižeidimų. Kartėlis gali susikaupti tada, kai vienam iš sutuoktinių atrodo, kad jam užkrauta visa santykių našta, ir žmogus įsižeidžia. Vyrai ir moterys skirtingai skaičiuoja, kuriam našta tenka didesnė.

REKLAMA

Vyrai visuomet sau skiria papildomai taškų už kiekvieną veiksmą. Jau vien už tai, kad išsiropštė iš lovos, skiria sau 500 taškų. Tada eina į darbą, uždirba pinigų ir skiria sau 2 tūkstančius. Tada pareina namo, nelakstę paskui svetimus sijonus, ir dar sau skiria kelis tūkstančius taškų. Įkrenta į fotelį ir mano, kad stipriai lenkia taškais žmoną. Todėl suteikia galimybę jai jį pasivyti.

Tai nėra teisingai, bet tai vyksta vyro smegenyse. Jis jaučia nepasitenkinimą, jei žmona verčia jį kažką daryti. Nes jis įsitikinęs, kad surinko taškų kur kas daugiau už mylimąją.

Moterys rezultatą skaičiuoja kiek kitaip. Už atsikėlimą iš lovos vyrą mylinti ir branginanti žmona duoda vieną tašką. Už tai, kad vyras grįžta namo ir nelaksto paskui svetimus sijonus, jis gauna dar po vieną tašką. Tai reiškia, kad namo jis grįžta pelnęs tris taškus.

REKLAMA

Ji virė, valė tualetą, mokė vaikus groti pianinu ir pan., taigi sau skiria 14 taškų. Ir vyras nenori nieko daryti? Tada ji ima šaukti ant vyro. Vyrai labai nusimena, nes supranta, kad ką bedarytų, gaus tik po vieną tašką? TAIP. Bet gera žinia ta, kad tokį skaičiavimą galima panaudoti savo naudai. Moterys reaguoja į mažiausią pagalbos gestą ir už jį atsilygina kaip už didelį darbą.

Vyrai mano, kad reikia padaryti kažką didingo, jie nenori imtis mažų darbelių, nes jiems tai nieko nereiškia. Jie nepadeda ne todėl, kad nekenčia moterų. Smulkūs darbeliai jiems – tuščia vieta.

Kai rodai dėmesį, darai malonias staigmenas – moteris tave bus be proto įsimylėjusi visą gyvenimą. Už kiekvieną staigmenėlę vyras gauna tašką. Vyras prisimena moterį keturis kartus per metus. Nuperka brangias dovanas. Bet taip moters neišlaikysi. Jai – tai tik keturi kartai per metus. Tu – nevykėlis!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterį galima padaryti laiminga nė piršto nepajudinant. Atsikeli ryte – pasiklok lovą. Pelnysi tašką. Nešvarių apatinių kalnas miegamajame? Susirink juos ir įmesk į skalbyklę – pelnysi tašką. Nuvalyk stalą po vakarienės, užuot sudribęs prie televizoriaus. Pelnysi tašką.

Nupirk moteriai rožę – pelnysi tašką. Nudžiugęs vyras nuperka tuziną rožių, manydamas, kad pelnys tuziną taškų. Deja – pelnys vieną tašką. Moteriai mieliau gauti po vieną rožę dvylika kartų, nei vieną kartą – dvylika rožių.

Suplanuok iš anksto nusivesti moterį pavakarieniauti penktadienio vakarą. Pasakyk jai, kad pasirūpinai, kur palikti vaikus. Nesistenk nustebinti moters – pasakyk jai prieš tai. Vos praneši, ką ketini daryti – turėsi tašką. O kai ji darbe apie tai papasakos kolegėms, kaskart jai pasakojant, tu pelnysi po tašką. Net nedarydamas nieko. Pašnekovės vyras – tas vargšas liurbis – kaskart vieno taško neteks.

REKLAMA

Vyras nori jaustis žmonos didvyriu

O kaip moteriai pelnyti daug papildomų taškų iš vyro? Seksas yra geras būdas juos pelnyti. Kitas būdas – tikėjimas juo. Kiekvienas vyras nori, kad žmona juo pasitikėtų, kad jis būtų jos didvyriu.

Moterys neretai vyro idėjas pavadina kvailyste, sako, kad jam nepasiseks. Taip jos daro žalą vyrui ir tarpusavio santykiams. Vyrai yra kaip mergaitės. Jie nemėgsta atstūmimo ir kritikos.

Jei jis dalijasi savo svajonėmis, o jūs pasijuokiate, darote milžinišką klaidą. Privalai būti didžiausia vyro gerbėja, antraip jis nebesidalys su tavimi savo svajonėmis.

Manote, kad romanai darbe užsimezga todėl, kad kita moteris gražesnė? Jo darbovietėje atsiradusi kažkokia „mergšė“, jo idėją pagirs, jį palaikys. Štai dabar žmona turi bėdos. Merginos turi suprasti, kad dauguma romanų prasideda ne dėl sekso. Reikia parodyti vyrui, kad esi jo didžiausia gerbėja.

REKLAMA

Yra moterų, kurios atvirai rėžia vyrui: „Visi mano, kad tu esi proto bokštas, bet aš žinau, kad tu – idiotas.“ Gal moteris mano, kad ji atlieka Dievo darbą?

Didžiausiais komplimentas vyrui, kai prie jo prieina žmona ir pasako: „Tu šiandien puikiai pasirodei.“

Perkrovimo mygtukas – atleidimas

Santuoka turi tokį dalyką – sistemos perkrovimo mygtuką. Viskas gali grįžti į pradinę padėtį. Dievas yra davęs mums tokį „mygtuką“.

Tai atleidimas. Labiausiai kenčia tas, kuris nenori atleisti. Neatleidimas – tai tarsi nuodų rijimas, tikintis, kad nusinuodys kitas.

Atleidimas yra veiksmas, o ne emocija. Atleidimas, kai sakau: „Aš atleidžiu tau. Niekada ateityje to nepanaudosiu prieš tave, niekada nekalbėsiu apie tai nei su tavimi, nei su kitais.“

Atleidimas labiau susijęs su liežuviu nei su mintimis ir širdimi. Jei apie tai kalbi – nesi atleidęs. Turi tai palikti – štai kas yra atleidimas. Dievo meilė tokia galinga, kad tavo didžiausią klaidą gali paversti gražiausiu dalyku pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų