REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Kongresas šeštadienį priėmė 1,1 trln. dolerių federalinių išlaidų planą 2015 fiskaliniams metams, užbaigdamas piktų ginčų savaitę, užkirsdamas kelią automatiniam valstybinių institucijų uždarymui ir nusiųsdamas šią priemonę prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai).

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymo projekte, kuris ketvirtadienį nedidele persvara buvo priimtas Atstovų Rūmuose, įveikė virtinę procedūrinių kliūčių ir Senate per retą savaitgalio sesiją buvo priimtas 56 balsais prieš 40, numatyta iki ateinančių metų rugsėjo finansuoti beveik visas federalines vyriausybines institucijas.

REKLAMA

Tačiau Teritorinio saugumo departamento finansavimu tik iki vasario sudaromos sąlygos mūšiui dėl B.Obamos prieštaringai vertinamo imigracijos plano kitų metų pradžioje, kai respublikonų visiškai kontroliuojamas Kongresas vėl bandys atšaukti prezidentinį įsaką, kuriuo nuo deportavimo apsaugomi milijonai.

Nepaisant kartais dramatiškų barnių tarp abiejų partijų ir jų pačių viduje per šią specialią sesiją, įstatymo projektui reikėjo abiejų partijų bendradarbiavimo, kad jis būtų priimtas kol kas demokratų vadovaujamame Senate.

REKLAMA
REKLAMA

Senato daugumos lyderis Harry Reidas (Haris Ridas) sakė, kad šis įstatymo projektas yra netobulas, bet būtinas kompromisas.

Iš 40 balsų „ne“ 22 priklauso demokratams. Progresyvieji demokratai buvo įtūžę dėl to, kad derybininkai į paketą įtraukė itin prieštaringai vertinamus politikos punktus, tarp jų – nuostatą, giliai paslėptą 1 603 puslapių apimties dokumente, kuria atšaukiamos svarbios Volstrito finansinio reguliavimo priemonės.

Demokratų senatorius Richardas Blumenthalis (Ričardas Blumentalis) balsavo „ne“ ir sakė, kad paketas yra „apnuodytas specialiomis malonėmis, akivaizdžiai prieštaraujančiomis viešajam interesui“.

Baltieji rūmai užsiminė, kad B.Obama pasirašys įstatymo projektą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų