REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Kavaliauskas, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Užsienio specialiųjų tarnybų akiratyje – ir Seimo kanceliarijoje dirbantys darbuotojai. Užsienio agentų dėmesio jie sulaukė Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungai. Kai kurių Seimo darbuotojų neaiškūs asmenys prašė kopijuojant dokumentus padaryti papildomą kopiją ir ją perduoti už atlygį, skelbiama žiniasklaidoje.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai patvirtina, kad svarbūs Lietuvai įvykiai ar svarbios sritys sulaukia nuolatinio užsienio specialiųjų tarnybų dėmesio, o Valstybės saugumo departamentas nuolat apie tai informuoja ir komiteto narius.Visuomenę ragina neprarasti budrumo.

„Rusijos spec. tarnybų dėmesys buvo padidėjęs pirmininkavimo metu, tai taip buvo, tiek aš galiu iš uždaro posėdžio pasakyti. [...] Lygiai taip pat kaip ir Prezidento rinkimams buvome informuoti, [...] Seimo rinkimams buvome perspėti dėl energetikos projektų. [...] Jie turi prioritetus, jiems duodamos užduotys, jie dirba labai aktyviai, apie tai VSD rašo ir viešoje ataskaitoje, ir jos turi tam tikras kryptis“, – sako Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Rasa Juknevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų