REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pieštukas, rašalas, spalvoti pieštukai, aliejiniai dažai gali įkvėpti gyvybę Jūsų mėgstamai couture suknelei ar pažįstamam mados pasaulio veidui. Netikite? Ši stebuklinga galia priklauso amerikiečiui mados iliustratoriui Danny Robertsui, kuris naujienų portalui „Balsas.lt“ davė išskirtinį interviu.

Pieštukas, rašalas, spalvoti pieštukai, aliejiniai dažai gali įkvėpti gyvybę Jūsų mėgstamai couture suknelei ar pažįstamam mados pasaulio veidui. Netikite? Ši stebuklinga galia priklauso amerikiečiui mados iliustratoriui Danny Robertsui, kuris naujienų portalui „Balsas.lt“ davė išskirtinį interviu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau, kas yra įkvėpimas. Jaučiu poreikį kurti, kai pamatau žmogų, įvaizdį ar nuotrauką, kurią žinau, kad galėsiu perkelti į piešinį“, –  pasakojo vienas garsiausių savo srities menininkų, atpažįstamas dėl romantiškų, preciziškų ir spalvingų mados iliustracijų. Amerikietis, kuris yra pelnytai vadinamas „universaliu žmogumi“ dėl daugybės talentų (red. pastaba – Danny fotografuoja, kuria drabužių kolekcijas ir garso takelius, rašo novelę), dirbo su kompanijomis „Tiffany&Co”, „IMG Models“, žurnalais „Vogue Italia“, „Elle“, „Dazed&Confused“, dienraščiu „The New York Times“.

REKLAMA

Vaikinas, kuris atskleidė kūrybiškumą dar vaikystėje, kai būdamas dvylikos pristatė pirmąją drabužių kolekciją, nekantrauja užbaigti naujus projektus. „Su broliu beveik baigėme kurti pirmąją fantastinę novelę. Tęsiame vienas kito mintis tiesiogine šių žodžių prasme. Vietą, kurioje vienas pabaigia siužetą, tuojau pat perima kitas. Skaitytojai taip ir nesužinos, kurią siužeto dalį kuris iš mūsų sukūrė. Šiuo metu taip pat kuriu knygai skirtą garso takelį ir dirbu su naujais mados fotografijos projektais, kuriuos pristatysiu jau visai netrukus“, –  entuziastingai pasakojo Danny, pridurdamas, kad šiemet daugybę laiko skirs mados fotografijai.

REKLAMA
REKLAMA

Ar būdamas meno srities, kuriai skiriama vis daugiau dėmesio dalimi, Danny tiki, kad mados iliustracijos galėtų pakeisti mados fotografiją? „Manyčiau, būtų šaunu, jei atsirastų toks pakaitalas, tačiau nemanau, kad taip nutiks. („Kaip manai, tuomet dėl kokios priežasties žmones taip traukia mados iliustracijos?“, –  pasiteirauju). „Manyčiau, iliustracijų netobulumas yra tai, kas žmonėms atrodo artima, tai, su kuo žmonės gali save susieti“, - atviravo menininkas, prisipažinęs, kad yra du modeliai, kurių veidus jam piešti popieriuje maloniausia. „Lily Cole ir Gemma Ward yra pirmieji modeliai, kuriuos pradėjau piešti. Jos mano mėgstamiausios“, –  sakė Danny.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuri kūrybinio proceso dalis amerikiečiui yra artimiausia? „Pradžia ir pabaiga. Man patinka galvoti būsimo kūrinio koncepciją ir išsikelti lūkesčius dėl kurių įgyvendinimo labai nervinuosi. Aš taip pat mėgaujuosi užbaigdamas kūrinį“, - pasakojo iššūkių nebijantis vaikinas. Paklaustas atskleisti pastarąjį Danny nedvejoja – darbas su kompanija „Tiffany&Co.“ kūrėjui tapo didžiausiu iššūkiu. „Išsiaiškinti visas logistikos detales, kurios buvo reikalingos freskos kūrimui ir užbaigti milžinišką kūrinį per tris dienas. Neslėpsiu, teko paplušėti“, – juokėsi menininkas.

REKLAMA

Kitas Danny priimtas iššūkis – garsus tinklaraštis „Igor + André“, kurį menininkas nuo 2008 metų kuria kartu su savo broliu Davidu. „Manyčiau, kuriant tinklaraštį labai svarbus sąžiningumas. Savo darbų dalijimasis su kitais žmonėmis gali pripildyti gyvenimą maloniais įspūdžiais. Dalindamasis savo darbų nuorodomis internete pritraukiau iš tiesų nemažą auditoriją“, –  pasakojo talentingas menininkas, kurio tinklaraštį aplanko milijonai skaitytojų.

Ar Danny turi laiko kitiems pomėgiams? „Esu moksliukas, turiu tą pripažinti, tad kai turiu laisvo laiko, mėgaujuosi mokydamasis naujus dalykus. Pastaruoju metu susidomėjau filmų kūrimu“.

Ką gi, ar tai dar viena sritis, kur išgirsime skambant Danny Robertso vardą, sužinosime ateityje. 

Danny sukurta freska “Tiffany&Co.” kompanijai:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų