REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltijos Wing Tsun Kung Fu asociacija (BWTA) kartu su Lietuvoje viešinčiu 9 meistriškumo lygio Rytų Europos Kung Fu Wing Tsun organizacijos vadovu Norbertu Maday ir Kauno technologijos universitetu (KTU) surengė specialų savigynos treniruočių seminarą Lietuvos vaikų namų globotiniams.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas žymiausių wing tsun kung fu meistrų Europoje ir Kinijoje N. Maday, atvykdamas į Lietuvą vesti specialaus seminaro mokiniams iš Latvijos, Estijos bei Ukrainos, kartu su KTU ir Kung Fu Wing Tsun Baltijos regiono vadovu Linu Gudonavičiumi pradėjo naują tradiciją – nemokamas savigynos pamokas Lietuvos vaikų namų globotiniams.

REKLAMA

Pasak N. Maday, tokie renginiai jo gimtojoje Vengrijoje vyksta jau penkerius metus, todėl labai smagu šią tradiciją plėsti ir kitose Rytų Europos šalyse.

Kung fu pamokos Lietuvos vaikų namų auklėtiniams (nuotr. organizatorių)

„Kung fu užsiiminėju jau 30 metų, mokinių turiu visoje Rytų Europoje, Baltijos šalyse, kur tenka nuolatos keliauti. Tačiau šį kartą čia sugrįžti yra ypač malonu, nes rengiame nemokamus savigynos seminarus Lietuvos vaikų namams. Vengrijoje tokie renginiai jau yra tapę tradicija, todėl labai smagu, kad šia puikia idėja pasinaudojo Baltijos regiono Kung Fu Wing Tsun asociacijos vadovas L. Gudonavičius ir galėjo nudžiuginti Lietuvos vaikus“, – džiaugiasi wing tsun meistras.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėmesys vaikams mums labai svarbus, nes tai viso pasaulio ateitis, todėl visada jiems padedame, kaip tik galime. Šių kursų metu ne tik stengiamės parodyti savigynos elementus, tačiau ir supažindiname su dvikovų etiketu, kodeksu, mokome pagarbos ir sunkaus darbo. Tai vienos svarbiausių vertybių augančiam ir dar tik formuotis pradedančiam asmeniui. Sportuodami su vaikais, matome jų energiją, užsidegimą, nuoširdumą, todėl tai visada yra didelis malonumas ir mokytojui. Šiandien šį didelį užsidegimą matau ir Lietuvos vaikų veiduose. Džiaugiuosi, kad jų akys spindi iš noro sužinoti kuo daugiau. Vaikai mums atsidėkodami netgi nupiešė piešinius ir juos padovanojo. Tai tikrai ypatinga diena ir jiems, ir mums“, – atvirauja N. Maday.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginio organizatoriaus ir Wing Tsun Kung Fu Baltijos regiono vadovo L. Gudonavičiaus teigimu, idėja kilo pamačius nuotraukas Vengrijoje ir sudalyvavus analogiškame renginyje Lenkijoje.

Kung fu pamokos Lietuvos vaikų namų auklėtiniams (nuotr. organizatorių)

„Kartą mokytojas Si-Kung Norbertas Maday parodė nuotraukas, kuriose buvo labai daug besitreniruojančių vaikų. Pradėjau domėtis, kas tai per renginys, kada jis vyksta. Vėliau teko dalyvauti tokiame pačiame seminare, skirtame tėvelių neturintiems vaikams, ir Lenkijoje. Galiausiai, atsiradus partneriui, KTU Ekonomikos ir verslo fakultetui, ir sutikus Kung Fu Wing Tsun Rytų Europos vadovui prisidėti prie šios akcijos, nusprendėme ir mes surengti tokius mokymus“, – pasakoja L. Gudonavičius.

REKLAMA

„Rytų dvikovose wing tsun labai svarbu yra vertybės ir šeima, tai mes norime parodyti ir įdiegti Lietuvoje. Žinoma, vaikai seminaruose taip pat gauna žinių apie Rytų kultūrą, jiems ugdoma meilė sportui ir fiziniam aktyvumui, bendraujama su treneriais iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vengrijos ir pačiu N. Maday, kuriam labai patinka darbas su vaikais.

Būdamas KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto dėstytoju, po savigynos seminaro išdėsčiau trumpą paskaitą apie lyderystę, kurios metu vaikai sužinojo, kaip svarbu viltis, tikėjimas ir atkaklumas siekiant savo tikslo, kaip reikšminga rasti tikrus draugus – komandą, jais pasitikėti ir kartu judėti sėkmės link. Labai džiaugiamės, kad renginys pavyko, tikimės, kad tai taps tradicija, o renginio mastas išaugs ir nusidrieks ne tik per visą Lietuvą, bet ir per kitas Baltijos šalis“, – viliasi Kung Fu Wing Tsun Baltijos regiono vadovas L. Gudonavičius.

REKLAMA

Renginyje kartu su vaikais dalyvavusios „Nemuno krašto vaikų“ Vilkijos laikinųjų vaikų globos namų direktorės Vidos Rainienės teigimu, tokios išvykos vaikų yra labai laukiamos.

„Mes pirmą kartą dalyvaujame tokiame renginyje. Man net buvo sunku paaiškinti, kas čia vyks, tačiau vaikai patys viską žinojo ir labai laukė šios išvykos. Manau, kad čia jie gavo tikrai naudingų patarimų. Svarbu tai, kad pirmiausia juos mokė, jog visada reikia stengtis išvengti kovos, o gintis tik tada, kai nebėra kito kelio. Tai buvo savigynos pamokos, kurios šiais laikais tikrai labai naudingos. Taip pat tokiuose renginiuose vaikai gauna progą pamatyti kitokį bendravimą, kitą miestą, kitus žmones. Tai jiems labai svarbu, todėl norime labai nuoširdžiai padėkoti organizatoriams“, – sako V. Rainienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kung fu pamokos Lietuvos vaikų namų auklėtiniams (nuotr. organizatorių)

Apie BWTA

Baltijos Wing Tsun Kung Fu asociacija jau šešioliktus metus perduoda didžiojo meistro Si-Jo Leung Tingo žinias savo mokiniams. Si-Jo Leung Tingas yra dabartinis Tarptautinės Wing Tsun asociacijos („International Wing Tsun Association“, IWTA) prezidentas ir vienintelis gyvas didysis meistras. Tik Baltijos Wing Tsun Kung Fu asociacija turi gilias ir tvirtas šaknis, siekiančias senosios Kinijos meistrus, ir tikslingai eina užsibrėžtu keliu. Vadovaujami didžiųjų pasaulio meistrų – 9 lygio meistro Si-Kung Norberto Maday (EEWTO) ir 5 lygio meistro Si-Fu Lino Gudonavičiaus (BWTA) – visi meistrai ir instruktoriai nuolat tobulina savo įgūdžius ir plečia žinias. Taip pat visi meistrai bei instruktoriai yra kvalifikuoti ir pripažįstami visame pasaulyje. Baltijos Wing Tsun Kung Fu asociacija laukia tų, kurie nori išmokti vienintelio tikrojo, neiškraipyto, wing tsun kung fu kovos meno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų