REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Futbolo klubo „AC Milan“ mokyklų techninis direktorius bei treneris Antonio Corbellini visą savaitę dalysis savo patirtimi su Talentų futbolo akademijos specialistais.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Italijos futbolo specialistas užsiėmė stebėjimu – buvo žiūrima į bendrą vaikų lygį, trenerių darbą per užsiėmimus. Italo teigimu, Lietuvoje vaikai turi potencialo, bet iš esmės reikėtų atkreipti dėmesį į treniravimo metodiką – ją būtina keisti.

REKLAMA

„Lietuva turi panašių problemų kaip ir daugelis kitų Europos valstybių, kalbu apie treniravimo metodiką. Europoje stengiamės išugdyti robotus, kurie gebėtų laiku atlikti perdavimą ar spirti į vartus. Dažnai treneriai nebando paskatinti bent trupinėlio fantazijos, tam tikrų netradicinių sprendimų aikštėje, mažai dėmesio skiriama ir kamuolio valdymo technikai, kūrybingumui, o tai labai svarbūs dalykai siekiant išugdyti visapusiškai pasiruošusius ir gerus sportininkus“, – kalbėjo specialistas iš Italijos.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitę Lietuvoje viešintis A. Corbellini daugiausiai dėmesio skirs trenerių darbui. Jis mokys vaikų ugdymo subtilybių pagal „AC Milan“ klubo filosofiją ir tradicijas, diegs treniravimo sistemą, kuriai kurti buvo skirta dešimt metų.

Anot italo, trenerių darbas yra išmokyti ne tik tinkamai valdyti kamuolį, bet ir mąstyti, psichologinių subtilybių aikštėje, pavyzdžiui, kaip tinkamai išnaudoti turimus resursus treniruočių kokybei gerinti. Po dviejų mėnesių specialistas įvertins Lietuvos trenerių pažangą.

„Labai svarbu, kad vienoje grupėje mokytis futbolo paslapčių galėtų panašių sugebėjimų vaikai. Jeigu yra talento, tam tikrų sugebėjimų skirtumas, vaikai neturi galimybės tobulėti. Lietuvoje trenerius mokysiu, kaip kuo efektyviau išnaudoti turimą treniruočių laiką, vietą bei kitus resursus, – tai vienas esminių komponentų siekiant užtikrinti vaikų ugdymo kokybę. Žinoma, bus nepamiršti įvairiausi psichologiniai aspektai ir, svarbiausia, – aistra savo darbui. Tikiuosi, grįžęs pamatysiu pažangą“, – atviravo A. Corbellini.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį šeštadienį vyks Talentų futbolo akademijos atvirų durų diena. Ji bus skirta visiems norintiems pamatyti akademijos treniruotes, per kurias diegiama futbolo klubo „AC Milan“ treniravimo filosofija Lietuvoje, ir jose dalyvauti. Atvirų durų diena vyks šį šeštadienį, lapkričio 15 dieną, universalioje „Sportimos“ aikštėje nuo 10 iki 13 valandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų