REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiomis dienomis Austrijos sostinėje Vienoje vyksta baigiamieji bioninės rankos priderinimo lietuviui Martynui Giruliui darbai.

 Šiomis dienomis Austrijos sostinėje Vienoje vyksta baigiamieji bioninės rankos priderinimo lietuviui Martynui Giruliui darbai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medikų ir technikų komanda dirba tam, kad kitos savaitės pradžioje Martynas jau turėtų bioninę ranką. Derinami įvairūs dydžiai, aukščiai, reguliuojami nustatymai. Visa komanda siekia kuo labiau atsižvelgti į Martyno poreikius ir lūkesčius, tad visas priderinimo procesas trunka keletą dienų.

REKLAMA

Beveik 320 tūkst. litų (92 tūkst. eurų) vertės bioninė ranka, kurios didžiąją dalį Sveikatos apsaugos ministerijos rūpesčiu finansuoja Valstybinė ligonių kasa, Martynui Giruliui bus perduota kitą savaitę. Ši bioninė ranka nuo įprastinių protezų skiriasi elektrodais, kurie registruoja smegenų siunčiamus neuroimpulsus.

„Esu labai sutrikęs – begalinės laimės jausmą keičia nerimas, ar viskas tikrai bus taip, kaip tiek laiko svajojau, - atvirauja Martynas. Jis sako, kad turi dar vieną svajonę – ant bioninės rankos nori turėti tatuiruotę.

REKLAMA
REKLAMA

Per tą laiką, kol vyko sudėtingas bioninės rankos pritaikymo procesas bei lėšų paieška, Martynas Girulis ir jo šeima surado daugybę draugų ir rėmėjų. Austrijos medikai, su kuriais Martynui tenka bendrauti, nuoširdžiai rūpinasi vaikinu, labai daug prisideda vietos lietuvių bendruomenė, įvairios organizacijos. Ateinantį antradienį vietos gyventojai, medikai bei Martyno draugai Vienoje organizuoja vakarą, kuriame dalyvaus Lietuvos ambasadorius, Lietuvos –Austrijos lietuvių draugijos vadovas, Austrijos Užsienio reikalų ministerijos atstovai ir taip pat profesorius Oskar Aszmann, kuris visą laiką konsultavo Martyną ir bene labiausiai prisidėjo prie to, kad neįgalus vaikinas iš Lietuvos galėtų paspausti ranką ne tik savo draugams, bet ir tiems, kuriems trūksta vilties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvio kelias link bioninės rankos neliko nepastebėtas ir Austrijos žiniasklaidos. M.Girulio istorija čia pristatomas kaip labai sėkmingas bendras Lietuvos ir Austrijos projektas.

Grįžęs į Lietuvą Martynas bendradarbiaudamas su Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“ pradės naują veiklos etapą, kurio metu sieks palaikyti kūrybingus neįgalius žmones. Martynas, padedamas draugijos „Guboja“ žmonių, žada tarp neįgalių žmonių ieškoti talentų ir padėti jiems atsiskleisti, suteikti jiems geresnio, prasmingesnio gyvenimo viltį, padėti sėkmingiau bendrauti su aplinkiniais ir išreikšti savo gebėjimus. Tokia idėja Martynui kilo Palangoje vykusioje socialinėje akcijoje, kur susipažino su Lidija Gurova. Ši nereginti mergina jau pelnė pripažinimą dėl savo išskirtinio balso įvairiuose muzikiniuose projektuose. Lidija dalyvaus ir Martyno garbei organizuojamame vakare Austrijoje.

Martyno Girulio labdaros ir paramos fondas taip pat ketina Lietuvoje skleisti informaciją apie bioniką, ir, padedami specialistų, ieškoti žmonių, kuriems bionika gali padėti pagerinti gyvenimo kokybę. Neretai žmonėms trūksta informacijos apie naujausias technologijas ir jų pritaikymą neįgalių žmonių poreikiams, todėl Martynas ketina šviesti savo nelaimės draugus ir padėti jiems išsiaiškinti visas galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų