REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lytiniam potraukiui labai didelę įtaką turi kraujotaka: kuo ji geresnė, tuo didesnis lytinis potraukis, o kuo ji prastesnė, tuo mažesnis lytinis potraukis. Ir tai visiškai nepriklauso nuo lyties“ – aiškina JAV kardiologas Joel Kahn. Tyrimai rodo, kad žmonės, propaguojantys sveiką gyvenseną, paprastai gali pasigirti kokybiškesniu seksu nei tie, kurie rūko, nevengia alkoholio bei nesveiko maisto. Niekas, žinoma, nepraeina be pėdsako, ir visa tai turi įtakos sekso kokybei.

REKLAMA
REKLAMA

Paprastai jaunesni nei 40 metų žmonės retai kada skundžiasi prasta kraujotaka, nes jauno žmogaus kraujo apytaka paprastai būna gera. Vis dėlto, bėgant laikui ji ima lėtėti, todėl reikia tam skirti dėmesio.Kaip 1862 metais teigė Kanados gydytojas W. Osler, „žmogus yra toks senas, kaip ir jo arterijos“. Taigi, tai reiškia, kad jo jaunystė priklauso nuo jo kraujotakos.

REKLAMA

Nors kai kurie mano, kad labiausiai kraujo apytaką gerina vaistiniai preparatai ir papildai, kuriuose yra azoto oksido, tačiau lygiai tokį poveikį turi ir maisto produktai, kurių sudėtyje yra L-arginino, pavyzdžiui, žemės riešutai, grūdų košės, pistacijos ar migdolai. Taip pat kraujotaką gerina L-citrulinas, kurio gausu česnakuose, arbūzuose ir svogūnuose.

Dar viena gera naujiena – valgant rabarbarus, špinatus, runkelius, lapines daržoves, natūraliai gaminamas azoto oksidas, gerinantis kraujotaką.

Taigi, kad lytinis potraukis būtų didelis, o seksas – kokybiškas, tereikia į savo maisto racioną įtraukti keletą produktų, bei, žinoma, pamiršti tam tikrus žalingus įpročius.

Suaugusiems.lt inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų