REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 

Latvijos Kegums mieste esančioje puikioje motokroso trasoje savaitgalį vyko „Monster Energy Motocross of Nations“ pasaulio čempionato finalas. Po permainingos kovos, įveikę konkurentus iš daugiau nei dvidešimties pasaulio šalių, šių metų čempionais tapo Prancūzijos rinktinės nariai.

REKLAMA
REKLAMA

 

Pasaulio čempionatas patiems greičiausiems atletams

Pirmą kartą čempionato istorijoje Latvijoje surengtos „Monster Energy Motocross of Nations“ žaidynės (sutrumpintai – „MXoN“) yra pačio aukščiausio lygio motokroso renginys pasaulyje – čia susirenka patys greičiausi lenktynininkai. Ir jie varžosi ne dėl asmeninės šlovės, o tik dėl pergalės savo nacionalinei komandai.

REKLAMA

Kiekvieną šalį atstovavo trys sportininkai. Jie varžėsi eilėje varžybų ir rinko taškus savo komandoms. Tiesa, taškų sistema čia kiek kitokia, nei sufleruoja logika – kuo aukštesnę poziciją užima atletas, tuo mažiau taškų atneša komandai. Pirmos vietos laimėjotas gauna tašką, antros – du taškus ir t.t.Dar viena svarbi detalė – vienas blogiausias komandos pasirodymas neskaičiuojamas. Taip komandos apsaugomos bent nuo vienos nesėkmės.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį vykusių finalų metu vyko trys lenktynės, kuriose susimaišę lenktyniavo trijų skirtingų klasių atstovai – „Open“, MX1 ir MX2. Ypač įdomu buvo stebėti trečiąsias lenktynes, kurių metu sprendėsi 2014-ųjų metų pasaulio čempionai.

Pergalė didele taškų persvara

Šių metų „MXoN“ čempionais tapo Prancūzijos rinktinė – Gautier Paulin, Steven Frossard ir Dylan Ferrandis. Visose trijose lenktynėse jie pasirodė puikiai – du kartus šventė pergalė, kartą buvo antri, kartą ketvirti ir du sykius devinti. Pagal taisykles vieną devynetą išbraukus, jų rezultatas – vos 17 taškų. Tai tik antra Prancūzijos komandos pergalė „Motocross of Nations“ istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Belgijos komanda šio čempionato istorijoje tik du sykius nepateko ant nugalėtojų pakylos. Net dvidešimt kartų jie lipo ant nugalėtojų pakylos. Paskutinė jų pergalė – praėjusių metų čempionatas. Šiais metais iki pergalės jiems trūko dešimties taškų, jie liko antri.

Prieš prasidedant varžyboms, visų dėmesys buvo nukreiptas į puikiais atletais užpildytą Jungtinių Amerikos Valstijų rinktinę. Tačiau jų nesėkmės prasidėjo jau kvalifikacijoje, į finalus jie pateko vos aštunti. Dėl pergalių kovoti tapo labai sunku. Varžybų metu jiems pavyko pakilti net penkiomis pozicijomis ir finišuoti tretiems. Bet, kaip sakė patys JAV komandos nariai, trečia vieta jiems reiškia pralaimėjimą.

REKLAMA

Dalyvavo ir Lietuvos rinktinė

„Monster Energy Motocross of Nations“ varžybose geriausiems pasaulio motociklininkams iššūkį metė ir Lietuvos rinktinė. Nerijus Rukštela, Arminas Jasikonis ir Arūnas Gelažninkas. Lenktynininkai atrodė puikiai – gražios trispalvėmis nuklotos aprangos, vieningo dizaino motociklai ir gausi palaikymo komanda.

Tačiau į finalą mūsiškiai nepateko. O trūko nedaug – po šeštadienio kvalifikacinių važiavimų tiesiai į finalus pateko devyniolika komandų, lietuviai liko 22-oje pozicijoje. Tačiau šansą važiuoti finaluose jie turėjo – „B“ lenktynėse jie varžėsi su visais nepatekusiais dėl vienos paskutinės vietos finale. Ilgą laiką šiose varžybose trečioje pozicijoje važiavęs Arminas Jasiukonis finišavo penktas.

REKLAMA

Lietuvių komandos gerbėjai rinktinės pasirodymą vertina teigiamai – vien lenktyniauti tarp geriausių pasaulyje yra aukštas pasiekimas. Ir puikios pamokos kitų metų varžyboms.

Kitų metų finalas – Prancūzijoje

„Monster Energy“ pristatomas „Motocross of Nations“ finalas kitais metais vyks Prancūzijoje. Ne todėl, kad šiais metais laimėjo prancūzai, tai tik sutapimas. Bet neabejotinai, jie padarys viską, kad savo namų trasoje dar kartą taptų čempionais.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų