REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Numatoma pakeisti daugiau kaip šimtą senų vaizdo stebėjimo kamerų Vilniaus mieste. Planuojama, kad naujos kameros bus įrengtos kitų metų pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto savivaldybė netrukus skelbs vaizdo kamerų sistemos vaizdo transliavimo paslaugų konkursą. Iš viso pirmuoju etapu planuojama įrengti 103 vaizdo stebėjimo kameras, o dar 34 kameros bus įrengtos atsižvelgiant į poreikį.

REKLAMA

Sumontavus naujas vaizdo kameras tikimasi automatizuoti stebėjimą, kad pati sistema fiksuotų tam tikrus įvykius ir atkreiptų į juos dėmesį. Vaizdo kamerų užfiksuoti vaizdai būtų perduodami ne tik į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, bet ir į Savivaldybės administracinį pastatą.

Kameras planuojama įrengti ir tose vietose, kuriose anksčiau jų nebuvo – Dariaus ir Girėno, Kapsų, Šaltkalvių gatvių sankirtoje. Dalyje vietų, kur kamerų įrengimas nepasiteisino, jos bus išmontuotos.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso nugalėtojas privalės atnaujinti vaizdo kameras ir administruoti sistemą 7 metus.

Vaizdo stebėjimo kamerų sistema Vilniaus mieste veikia nuo 2002 metų. Iš visų mieste įrengtų kamerų vaizdas iškart siunčiamas į vaizdo stebėjimo centrą Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate. Jame esančiuose monitoriuose vaizdą 24 valandas per parą stebi operatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų