REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kodėl visi nuolat skundžiasi nuovargiu? Kada paskutinį kartą radote laiko pasivaikščiojimui arba sveiko patiekalo gamybai? Tokiems paprastiems dalykams dažnai nelieka laiko… Be to, dauguma nuolat naudojasi internetu ir kitomis technologijomis. Viso to rezultatas – didžiulis stresas ir nesugebėjimas atsipalaiduoti bei išsimiegoti, rašo dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Miegas yra būtinas tam, kad gerai jaustumėtės ir visą dieną turėtumėte pakankamai energijos. Jei nuolat trūksta miego, jums gresia atminties silpnėjimas, pasimetimo jausmo stiprėjimas, aukštas spaudimas, nutukimas ir net depresija… O štai geras miegas padeda stiprinti imunitetą, gerina atmintį, padeda mesti svorį ir didina norą mokytis naujų dalykų.

REKLAMA

Svarbu atkreipti dėmesį, kad dažni peršalimai, nuolatinis alkis, jautrumas ir seksualinio potraukio sumažėjimas taip pat yra ilgai besitęsiančio nuovargio ženklai.

Patarimai, kaip gerai išsimiegoti

1. Braziliški ir graikiniai riešutai, špinatai padeda organizmui gaminti melatoniną – natūralų miego hormoną. Taip pat vakarienei rinkitės salotas – jose gausu raminančių medžiagų, kurios padeda smegenims atsipalaiduoti.

2. Vitaminas B6 reikalingas melatonino ir serotinino gamybai. Tad nepamirškite tuno, lašišos, česnako ir pistacijų riešutų.

REKLAMA
REKLAMA

3. Tam tikras maistas pasižymi aukštu glikemijos indeksu ir gali sukelti mieguistumą. Pavalgius duonos ar makaronų kraujyje pakyla insulino ir cukraus kiekis ir dėl to galite jaustis pavargę.

4. Vakarais patartina gerti ramunėlių arbatą. Ji padeda atsipalaiduoti ir mažina nerimą.

5. Jei jums sunku užmigti, po 14 valandos stenkitės nebegerti gėrimų su kofeinu. Kai kurie asmenys mano, kad alkoholis jiems padeda užmigti, tačiau jis tik sukelia snaudulį - kūnas tinkamai nepailsi ir kitą dieną asmuo jaučiasi pavargęs.

6. Išjunkite kompiuterį, televizorių, telefoną likus valandai iki miego – prietaisų skleidžiama šviesa stimuliuoja smegenis. 7. Prieš eidami miegoti, pusvalandį skirkite atsipalaidavimui – klausykitės ramios muzikos, prisiminkite dienos darbus. Stenkitės kiekvieną nakti miegoti tiek pat valandų ir gultis bei keltis panašiu metu, jei tik įmanoma. Tai leis organizmui gyventi tam tikru ritmu.

8. Pagulėkite vonioje. Miegas paprastai ateina su kūno temperatūros mažėjimu. Pagulėję šiltoje vonioje dirbtinai pakelsite temperatūrą, o atėję į vėsesnį miegamajį pamažu grimsite į miegą.

9. Mieguistumą gerai sukelia ne tik šiltas pienas, bet ir bananai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų