REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 1. Valgykite daug pomidorų. Būtent jie yra natūralus vėžio priešas. Pomidoruose yra daug vitamino C. Taip įgausite ir atsparumo kitoms ligoms. Puiki žinia ta, kad net ir virti pomidorai yra maistingi, tad juos galite naudoti ir verdant įvairius patiekalus ar tiesiog gaminant salotas.

REKLAMA
REKLAMA

2. Jei artėja operacija, venkite bent dvi savaites prieš operaciją gerti imbiero, jonažolių, ginkmedžio arbatų. Pastarosios gali įtakoti didesnį kraujavimą.

REKLAMA

3. Šalin stresą. Lengva mankšta ryte, vaisiai ir daržovės, tai sveikatingumo požymiai. Jei dėl kažko nerimstate, esate dirglus ir nervinatės, atsigerkite raminančios arbatos.

4. Bent 90 mg vitamino C reikia žmogaus organizmui kasdien. Jį taip pat galite gaut iš vaisių ir daržovių. Griebkite ir įtraukite į dienos racioną citrusinius vaisius. Puikūs pusryčiai – salotos, vaisiai ir daržovės.

5. Valykite obuolių, kriaušių, kad turėtumėte baltesnius dantis. Taip pat galite bent kartą per metus apsilankyti pas specialistus, kur bus atliekamas dantų balinimas.

REKLAMA
REKLAMA

6. Mažiausiai 2 litrais vandens per dieną. Organizmas turi tinkamai hidratuotis ir pašalinti toksinus. Geriausiai tai atliekama, kai naudojamas daug skysčių, o tiksliau vandens. Atsisakykite energetinių gėrimų, kavos ir kitų panašių gėrimų. Pakeiskite juos švariu, geriamu vandeniu.

7. Duona, cukrus, medus turi daug angliavandenių. Šie maisto produktai pagreitina medžiagų apykaitą. O jei deginate riebalus, naudokite lęšius, pupeles, makaronus ar ryžius.

8. Nešvaistykite brangaus laiko smulkmenoms. Turbūt esate girdėję posakį, gyvenimas per trumpas, todėl reikia viską išbandyti. Tačiau pabandykite į tai pažvelgti priešingai. Veikite tik esminius dalykus, smulkmenas meskite į šalį ir darykite tik svarbius dalykus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Tempimo pratimai padeda atsipalaiduoti, geriau jaustis. Internete rasite gausybę tempimo pratimų. Jie paprasti, tačiau efektyvūs. Įtempę kurį nors raumenį, giliai kvėpuokite 25 sekundes, po to iškvėpkite ir lėtai atpalaiduokite raumenį. Taip galite pakartoti kelis kartus.

10. Pradėkite sportuoti savo svoriu, o ne svarmenimis. Jūsų širdžiai tektų per didelis krūvis, jei vos pradėję sportuoti, didinsite krūvį ir svorius. Rekomenduojama pradėti sportuoti su savo svoriu ir nuo lengvų pratimų. Tik po kelių treniruočių pereiti prie sudėtingesnių užsiėmimų ir didesnių svorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų