REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo rugsėjo 1 d. keisis viešojo transporto tvarkaraščiai

Gatvėse dirbs daugiau autobusų ir troleibusų

Rugsėjo 1 dieną į gatves išvažiuos ne tik daugiau autobusų ir troleibusų, kuomet viešasis transportas pradės dirbti pagal žiemos tvarkaraščius, tačiau taip pat ir daugiau automobilių. Planuojama, kad lyginant su rugpjūčio mėnesiu vairuotojų gatvėse bus 25% daugiau. Tai įtakos ir viešojo transporto darbą – autobusai ir troleibusai pirmomis savaitėmis gali dažniau nukrypti nuo grafikų, kol susireguliuos eismo situacija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak viešojo transporto specialistų, reikėtų nepamiršti, kad tvarkaraščiai rengiami preliminariai numatant ir spūsčių įtaką viešojo transporto darbui. Visgi rugsėjo pirmomis savaitės bus gausu naujų vairuotojų, kurie neįpratę prie Vilniaus eismo ypatybių, taip pat keleivių, kurie sostinės viešąjį transportą išbandys pirmą kartą. Todėl natūralu, kad išvengti netikslumų nepavyks. Situacija stabilizuotis turėtų jau mėnesio pabaigoje, kuomet specialistai išanalizuos naujus eismo dalyvių įpročius ir pagal juos pakoreguos viešojo transporto darbą – koreguotis gali tvarkaraščiai, didelės ar mažesnės talpos transporto priemonės naudojimas, autobusų ar troleibusų važiavimo dažnumas.

REKLAMA

Lyginant su liepos mėnesiu rugsėjį keleivių srautai išaugs 40 procentų, taip pat sostinės gatvėse dirbs daugiau transporto priemonių - troleibusų skaičius darbo dienomis bus 188 (vasarą buvo 145), autobusų – 337 (vasarą buvo 285).

Nuo rugsėjo 1 dienos keisis visų troleibusų, visų greitųjų autobusų ir 1, 2, 5, 7, 10, 14, 17, 21, 22, 24, 26, 32, 33, 34, 35, 36, 40, 43, 46, 48, 49, 50, 52, 53, 54, 57, 58, 60, 63, 65, 66, 73, 74, 75, 87, 116 maršrutų autobusų tvarkaraščiai.

REKLAMA
REKLAMA

Vasaros sezonui sutrumpintas 14 troleibusų maršrutas Antakalnis–Žygimantų g.–J.Basanavičiaus g.–Gerosios Vilties st. vėl pratęsiamas iki Saulėtekio. Taip pat nuo rudens darbo ir poilsio dienomis įvedamas naujas 114 Antakalnis-Kairėnų g.-Vinciūniškės autobusų maršrutas.

Siekiant optimaliai išnaudoti autobusų talpą, atitinkančią keleivių srautus, nuo rudens, įrengus naują autobusų apsisukimo žiedą Šiltnamių gatvėje, kai kuriais 49 Ateities-Didlaukio-Žalgirio g.-Lazdynai-Bukčiai maršruto reisais autobusai važiuos iki Šiltnamių žiedo, kitais reisais – įprastai iki Bukčių. Eismo tvarkaraščiuose pakeisti reisai žymimi kita spalva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, nuo rugsėjo 1-osios keisis ir 116 Žvėrynas-Gudelių šilas-Bukčiai autobusų maršruto trasoje: nuo M. Mironaitės g. autobusai važiuos L.Asanavičiūtės gatve, pro Pasakų parką iki Žvėryno. Maršrutas taps patogesnis ir greitesnis Gudelio šilo gyventojams pasiekti Karoliniškes, Laisvės pr., Žvėryną.

Viešojo transporto stotelėse informacija apie šiuos pakeitimus jau atnaujinta, taip pat su ja galima susipažinti ir www.vilniustransport.lt interneto svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų