REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su moksleiviais, šiais metais dalyvaujančiais projekte „Moksleiviai – į Vyriausybę". Šalies vadovė pabrėžė, kad iniciatyvūs, aktyvūs ir patriotiški jauni žmonės yra itin reikalingi Lietuvai ir savo idėjomis gali prisidėti prie valdžios institucijų darbo gerinimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvieno iš jūsų aktyvumas ir pilietiškumas labai svarbūs tam, kad mūsų valstybė stiprėtų. Dalyvaudami šiame projekte, turite galimybę pamatyti, kaip dirba valstybės institucijos, su kokiais iššūkiais jos susiduria, ir pasiūlyti savo sprendimus. Po kelerių metų galite ir patys įsilieti į mūsų šalies valdžios institucijas ir savo darbu, gebėjimais ir sumanymais prisidėti prie efektyvaus Lietuvos valdymo ir jos gerovės kūrimo", – sakė Prezidentė.

REKLAMA

Šalies vadovė su 30 projekto dalyvių kalbėjo apie Prezidento institucijos veiklą, Prezidentės ir Vyriausybės bendradarbiavimą. Pasak šalies vadovės, visi moksleiviai turi galimybę prisidėti prie stiprios Lietuvos kūrimo dar besimokydami mokykloje – siekdami gerų mokslo rezultatų, kuriuos ateityje galės paversti konkrečiais darbais Lietuvai, dalyvaudami nevyriausybinių organizacijų veikloje, užsiimdami savanoriška veikla.

Prezidentė atkreipė moksleivių dėmesį ir į prieš Lietuvą nukreiptas informacines atakas. Ji pabrėžė, kad jauni žmonės taps atsparesni propagandai, jeigu sieks gauti kuo daugiau žinių, ieškos informacijos įvairiuose šaltiniuose.

Projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę" organizuojamas jau 6 metus iš eilės. Šiais metais projektas sulaukė neįprastai didelio moksleivių susidomėjimo. Projektu siekiama paskatinti jaunimą domėtis Lietuvos valstybės institucijų veikla, susipažinti su darbo viešajame sektoriuje principais ir tapti aktyvesniais valstybės piliečiais. Šiais metais moksleiviai daugiausia dėmesio skyrė būdams, skirtiems visuomenės sąmoningumui ir pilietiškumui ugdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų