REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors bendrasis priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas baigėsi vakar, ne visų mokyklų durys abiturientams jau uždaros. Jeigu esi tikras savo šalies patriotas, padėti kitiems tau yra pareiga ir garbė, o ne darbas – Lietuvos policijos mokykla (LPM) kaip tik tau.

Nors bendrasis priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas baigėsi vakar, ne visų mokyklų durys abiturientams jau uždaros. Jeigu esi tikras savo šalies patriotas, padėti kitiems tau yra pareiga ir garbė, o ne darbas – Lietuvos policijos mokykla (LPM) kaip tik tau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ginti. Saugoti. Padėti. Jeigu jums šie žodžiai nesvetimi, policijos mokykla yra būtent ta vieta, kurioje galėsite susikurti savo ateitį, – įsitikinęs Lietuvos policijos mokyklos viršininkas Algirdas Kaminskas. – Policininko darbas ne tik profesija, tai gyvenimas. Sunku nupasakoti jausmą, kuris užplūsta, kai žmonių akyse pamatai padėką, pagarbą įvykdžius savo užduotį“.

REKLAMA

Po įtemptos egzaminų sesijos tūkstančiai šalies abiturientų turėjo nemažai laiko apsispręsti, ką gi gyvenime po mokyklos baigimo norėtų veikti, kurią profesiją išsirinkti. Tačiau vis dar nemažai jaunimo stovi gyvenimo kryžkelėje ir delsia priimti sprendimą. Priėmimas į Lietuvos policijos mokyklą ne tik, kad dar nesibaigė, jis tik įsivažiuoja. Be to, šįmet kursantų grupės bus formuojamos ne tik Klaipėdoje, kaip buvo iki šiol, bet ir Mastaičių bazėje (Kauno raj.)

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama priimti 150 pretendentų, iš kurių 125 mokysis LPM Klaipėdos bazėje ir 25 – Mastaičiuose. Atranką laimėję ir pagal konkursinę eilę surinkę geriausius rezultatus asmenys turės galimybę pasirinkti mokymosi vietą.

Viršininkas užsiminė, kad Mastaičiuose mokykla dar ne visiškai įsikūrė, tačiau jau kitą mėnesį duris atvers modernizuotas profesinės taktikos skyrius, be to, šiuo metu formuojamas profesionalus ir jaunatviškas darbuotojų kolektyvas.

„Palaipsniui visa mokymosi bazė Mastaičiuose taps itin gražiu ir šiuolaikišku mokymosi centru, todėl mūsų šalies policijos mokykla nenusileis jokiai kitai pasaulyje pareigūnus ruošiančiai policijos akademijai“, – teigė A. Kaminskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norint stoti į LPM pirmiausia reikia kreiptis į Policijos komisariato pagal gyvenamąją vietą Personalo skyrių, kur Jums išduos siuntimą dalyvauti atrankoje į LPM. Pretendentai, jau turintys policijos įstaigų išduotus siuntimus dalyvauti atrankoje į LPM, dokumentų priėmimo komisijai dokumentus gali pateikti iš anksto iki rugpjūčio 14d. arba pirmąją atrankos dieną rugpjūčio 18d. nuo 9 val. iki 12 val. (adresu Jaunystės g. 7, Klaipėda).

Būsimų kursantų atranka vyks rugpjūčio 18-22 d., Klaipėdoje adresu Jaunystės g. 7.

Atrankos metu bus nustatomas stojančiųjų žinių konkursinis balas (jį sudaro lietuvių kalbos brandos egzamino ir matematikos bei užsienio kalbos mokymo dalykų metinių pažymių vidurkis). Taip pat bus įvertinamas bendras fizinis pasirengimas bei loginio mąstymo, testo suvokimo, praktinės situacijos įvertinimo bei sprendimų priėmimų gebėjimai.

REKLAMA

Mokslai LPM trunka vienerius metus. Įgijus policininko kvalifikaciją kiekvienas norintis turi teisę neakivaizdiniu būdu studijuoti bet kurioje aukštojoje mokykloje bei gauti policijos valdininko kvalifikaciją.

IŠSAMESNĖ INFORMACIJA STOJANTIEMS

Dokumentų priėmimo klausimais:

Telefonais: (846) 313 802, (846) 489 258, (846) 489 385 Jaunystės g. 7, Klaipėda, Mokymo skyrius, kab. Nr. 212 el. p. [email protected] Apgyvendinimo klausimais atrankos metu:

Telefonais: (846) 489 384, (8657) 61992 el. p. [email protected]

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų