REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Daugiau nuoširdžių maldų nei bažnyčios veikiausiai yra girdėjusios tik ligoninių sienos, ypač jei jos – ligoninių, kuriose gydomi onkologinėmis ligomis sergantys vaikai. Pačiame liepos viduryje į Vilniaus universiteto vaikų ligoninės Onkohematologijos centrą užsukęs „Svajonių karavanas“ iš anksto žinojo, kokios bus pačios karščiausios čia sutiktų vaikų ir jų tėvelių svajonės. Ir vis tik ryžosi pakviesti pasvajoti dar kartą ir – nebūtinai apie sveikatą.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai matau sergančius vaikus, dažnai net šiek tiek susigėstu nuo savyje kylančių emocijų: pyktis, nuoskauda, bejėgiškumas, panieka nesąžiningam ir neteisingam pasauliui. Kodėl šitas mažas žmogus? Kodėl ne tas žiaurus nusikaltėlis, apie kurį vakar visos antraštės pasauliui skelbė?“, – kalbėjo socialinės-edukacinės akcijos „Svajonių karavanas“ savanorė Rūta Kražauskienė, kartu su paramos fondo „Mamų unija“ atstovėmis pasirūpinusi, kad svajotojų komanda aplankytų Santariškėse nuo vėžio gydomus vaikus.

REKLAMA

Vis dėlto, pasak Rūtos, neigiamos mintys nėra tiesos šauklės, o ir pakeisti vien tik burnojimu nieko nepavyktų. Vadovaudamasi sena tiesa, kad sveikti sergančiajam padeda tikėjimas, viltis ir svajonės, Rūta prie viso to nusprendė pridėti dar ir mažų stebuklų, dainų ir dovanų. Įmonės „Balionų karaliai“ dovanoti ryškiai geltoni balionai nuskraidino sveikstančių vaikų svajones į dangų, atlikėjas Julius Gucevičius pritardamas gitara sudainavo kelias gerai žinomas dainas apie svajones ir gydančią tibetietišką mantrą, o iliuzionisto Tomo Šimkaus magiški triukai privertė nusišypsoti net pačius santūriausius vaikus.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors su „Svajonių karavanu“ pati aplankiau ne vieną Lietuvos miestą, bendravau su šimtais mažų ir didelių svajotojų, iš džiaugsmo lyg debesų strykčiodavau kaskart, kai išsipildžius svajonei sužibdavo dar vieno žmogaus akys, šįsyk svajonės prisilietimas buvo itin jautrus“, – sakė už viešnagę Santariškėse atsakinga savanorė. Iki pat susitikimo su vaikais pradžios ji sugebėjo išsaugoti ir mažą paslaptį – pasirodo, tą dieną savo septintąjį gimtadienį šventė mažasis Danielius. Jis labai norėjo knygos apie gyvūnus; Rūta, padedama leidyklos „Alma littera“, pasirūpino, kad berniukas gautų jų net dvi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svajones rašė ne tik mažieji ir jų tėveliai – „Svajonių karavanas“ pakvietė akimirkai stabtelėti bei pasvajoti ir centre talkinančias vienuoles seseris, ir medicinos personalą. „Užrašyti svajonę? SAVO?! Juk dirbdama čia svajoju tik apie tai, kad vaikai pasveiktų, apie tai, kad jų mažos svajonės išsipildytų – apie save net negalvoju“, – kone su ašaromis akyse tikino seselė Valentina. Tik visiems paėjėjus į šalį ir pažadėjus nežiūrėti, minutėlę padvejojusi, moteris palinko prie lapelio.

Atsisveikindami „Svajonių karavano“ pasiuntiniai pasiliekantiems Vaikų onkohematologijos centre linkėjo: „Nepamirškite svajoti“. O patys tyliai vylėsi, kad svajonės ne tik pildosi – kartais jos ir gydo.

REKLAMA

„Svajonių karavanas“ – tai Daugiavaikių šeimų asociacijos MES organizuojama socialinė-edukacinė akcija, kuria siekiama propaguoti teigiamą šeimos, ypač daugiavaikės, įvaizdį, kurti ir puoselėti tikrąsias žmogiškąsias vertybes, o svarbiausia – skatinti svajoti ir tikėti, kad svajonės pildosi! Iki rugsėjo 27 d. akcijos vilkstinė, sudaryta iš kilnojamosios fotostudijos, sveikuolišką grikių košę verdančios lauko virtuvės ir Svajonių erdvės, aplankys dvidešimt Lietuvos miestų ir miestelių, kviesdama žmones rašyti savo svajones, kurių daugumą, padedama akcijos partnerių, žada paversti realybe. Šiuo metu „Svajonių karavanas“ jau yra aplankęs 13 renginių ir surinkęs per 2000 svajonių. Artimiausiu metu svajonių ambasadoriai lankysis Jūros šventėje, Kėdainių miesto šventėje, „Kopūstinėje“ Trakuose. Daugiau informacijos apie renginius ir išpildytas svajones ieškokite www.svajoniukaravanas.lt.

Skaidrė Vainikauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų