REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

11, 15, 18, 20, 25, 40 padauginti iš dviejų, pridėti dar tiek pat ir išeis dviejų žmonių viešnagė kine arba teatre. Domimės, kodėl būtent tiek kainuoja bilietai bei užkandžiai kino arba dramos teatruose.

11, 15, 18, 20, 25, 40 padauginti iš dviejų, pridėti dar tiek pat ir išeis dviejų žmonių viešnagė kine arba teatre. Domimės, kodėl būtent tiek kainuoja bilietai bei užkandžiai kino arba dramos teatruose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pilnos salės – retenybė

Šiuo metu bilietų kainos kino teatruose „Multikino“ svyruoja nuo 21 iki 23 litų, priklausomai nuo to, ar filmas yra 3D ar įprasto formato. „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas sako, kad bilieto kaina nustatoma įvertinus visus kaštus – kino teatro darbuotojų atlyginimus, elektros, nuomos kainas ir kitas išlaidas bei kino teatro lankomumą.

REKLAMA

„Žmonių srautų pokyčius reguliuojame įvairiomis akcijomis – darome nuolaidas, pasiūlymus ir tikimės, kad ateis dukart daugiau žiūrovų. Pavyzdžiui, trečiadieniais yra akcija – du bilietai už vieno kainą, kuomet į kino teatrą ateina 2-2,5 karto daugiau žiūrovų“, - sakė R. Bilinskas. Anot jo, vadinamųjų „soldout'ų“, kuomet išperkami visi bilietai, jau senokai nebūna, nes Vilniuje yra palyginti daug kino salių. „Išskyrus galbūt filmo „Redirected“ seansus, kai buvo didžiulės eilės ir salių netgi trūko. Tačiau tokių filmų, kuriems trūktų salių ir dėl kurių būtų aukojami kiti seansai, turime tikriausiai tik kartą per dešimtmetį“, - sakė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kainų nebekels

Orai taip gerokai pakoreguoja kino teatrų lankomumą. „Multikino“ rinkodaros vadovas sako, kad šaltuoju sezonu daugiausia žmonių būna savaitgaliais, o vasarą – atvirkščiai. „Apskritai lankomumas yra sumažėjęs tik nežymiai, be to, jis priklauso ne tik nuo oro, bet ir nuo repertuaro. Populiariausi visuomet yra animaciniai, pramoginiai, jaunimui skirti filmai, komedijos. Šiuo metu pirmoje vietoje yra animacinis filmas „Kaip prisijaukinti slibiną“, antroje – fantastinis nuotykių filmas „Transformeriai“, - sakė R. Bilinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Bilinsko, kadangi pernai „Multikino“ kainas simboliškai, vienu litu padidino, šiemet kainų keisti neketina.

Lietuvos nacionalinio dramos teatro Komunikacijos projektų vadovė Aušra Pociūtė teigia, kad bilietų į Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklius kainos nustatomos atsižvelgiant į spektaklių kūrimo išlaidas, būsimą auditoriją ir žiūrovų perkamąją galią. „Kadangi esame teatras, finansuojamas iš valstybės biudžeto, turime užtikrinti, kad mūsų teatre sukurti spektakliai būtų prieinami net ir labiausiai finansiškai pažeidžiamiems visuomenės nariams. Taigi kainų spektras yra pakankamai platus, galima įsigyti brangesnius bilietus su papildomomis vertėmis ir tuo pat metu bilietus už 12, 15 litų. Be to, taikome nuolatines nuolaidas vaikams, moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliesiems bei juos lydintiems asmenims“, - sakė A. Pociūtė.

REKLAMA

Bilietų kainos yra peržiūrimos kas pusę sezono (LNDT teatro sezonas trunka nuo rugsėjo iki kitų metų birželio), o bilietų kainos gali būti koreguojamos kiekvienam spektakliui atskirai. Dažniausiai sumažinamos bilietų kainos į tuos spektaklius, kurių premjera įvyko praėjusį pusmetį. „Tokie pakeitimai jau atlikti ir 75-ojo sezono bilietams, kurių prekybą pradėjome dar birželio pabaigoje. Paprastai Lietuvos nacionalinis dramos teatras bilietus į senesnius ir į premjerinius spektaklius skatina įsigyti iš anksto – specialaus pasiūlymo galiojimo laikotarpiu siūlomos arba nuolaidos, arba geresnė kaina – premjerų atveju“, - sakė LNDT atstovė. Šiuo metu taip pat vyksta vasaros akcija, kurios metu žiūrovai bilietus geresnėmis kainomis gali įsigyti iki rugsėjo 1 d.

REKLAMA

Spragėsiai – ypatingi

Be bilieto, dažnai nepigiai atsieina įvairūs užkandžiai, kurie tapo neatsiejama pramoginio kino dalimi. „Mutikino“, esantys barai yra valdomi paties kino teatro. Čia kainos yra panašios kaip ir kituose kino teatruose, visgi dažnam kyla klausimas, kodėl kine kukurūzų spragėsių kaina 10-20 kartų viršija jų savikainą. Tačiau pašnekovas sako, kad tai nėra tie patys spragėsiai, kuriuos perkame parduotuvėje.

„Nelabai galime lyginti spragėsius iš prekybos centro ir parduodamus pas mus. Mes juos vežame iš JAV, Teksaso valstijos, nes šie kukurūzai geriausiai tinka spraginimui. Žinia, kad kukurūzų burbuolėms reikia labai daug saulės, o Europoje nėra tokios valstybės, kurios kukurūzų derliaus pakaktų visiems. Kukurūzams spraginti naudojame kokosų aliejų, karamelę. Namie daug ką galima pasigaminti, ir picą galimą išsikepti, bet picerijoje jos geresnės“, - sakė R. Bilinskas.

Planšetės, plačiaekraniai televizoriai, projektoriai – rodos, greitai kino teatrai taps nebereikalingi, tačiau R. Bilininkas sako dėl to nebūtų toks tikras. „Buvo laikas, kai visi pirko naujus, kuo didesnius televizorius, namų kino sistemas, DVD, tačiau kino teatrams tai įtakos neturėjo. Kaip tik, tai galbūt netgi padėjo žiūrovui išprusti ir dabar gerą filmą su specialiaisiais efektais jis renkasi žiūrėti kine. Su dramomis yra kitas reikalas – jas dažniau žmonės nelegaliai siunčiasi internetu“, - sakė pašnekovas. Anot jo, yra tam tikros filmų kategorijos, kurių žiūrovą pritraukti į kino teatrą yra labai sunku, tačiau tam tikri filmai turi savo žiūrovus, kurie nekantriai laukia filmų pasirodant kino teatre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų