REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudikai apskaičiavo, kad visiems automobilių savininkams pavojingiausias mėnuo šiais metais – liepa. Europos draudimo bendrovės „ERGO Insurance“ trejų pastarųjų metų duomenys Lietuvoje rodo, jog liepa dėsningai tampa aktyviausiu automobilių vagių mėnesiu. Tikimybė karščiausią metų mėnesį prarasti automobilį yra 1 iš 303 – daugiau nei pusantro karto didesnė už metinę automobilių vagysčių tikimybę (1 iš 464).

REKLAMA
REKLAMA

Liepos mėnuo šalyje tendencingai išsiskiria kaip patraukliausias mėnuo automobilių vagims. Pavyzdžiui, jeigu per 2013 metus vien „ERGO Insurance“ Lietuvoje užfiksavo daugiau nei pusšimtį transporto priemonių vagysčių, beveik kas penktas iš šių nusikaltimų buvo įvykdytas liepos mėnesį. Antras pagal automobilių vagystės tikimybę pastaraisiais metais yra sausis – šį mėnesį buvo pavogta penktadaliu mažiau automobilių nei liepą.

REKLAMA

„Vagių dėmesį patraukia neįprastose, o ypatingai nuošalesnėse vietose palikti automobiliai. Vasarą žmonės skuba, nori greičiau atsidurti prie vandens telkinio ar poilsiavietėje, o visur – sausakimša, todėl poilsiautojai negalvodami palieka automobilį ten, kur pavyksta rasti vietos. Toks automobilio statymo būdas gal ir išsprendžia laikinas problemas, tačiau vagims nusižiūrėjusiems automobilį, darbas labai palengvėja ir dažniausiai būna sėkmingas“, – teigia „ERGO Insurance“ žalų administravimo direktorius Baltijos šalyse Audrius Pilčicas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, bendrai automobilių vagysčių statistika kasmet mažėja, tačiau vagys veikia tikslingiau ir labai organizuotai. Automobilių vagystės gerai koreliuoja su bendra automobilių paklausa, o tai reiškia, kad nusikaltėlių dėmesį greičiau atkreips naujesnis ir populiaraus prekės ženklo automobilis.

Daugiausiai automobilių vagysčių per trejus pastaruosius metus buvo įvykdyta 2011 m. liepos mėnesį – tuomet į „ERGO Insurance“ Lietuvoje dėl pavogtų automobilių kreipėsi 2 kartus daugiau klientų nei paprastai. Tikimybė 2011 m. liepą staiga neberasti savo automobilio buvo dar didesnė – 1 iš 259.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Draudikų nuomone, liepos mėnuo šalyje paprastai laikomas karščiausiu vasaros mėnesiu, todėl natūralu, kad žmonės noriai renkasi atostogas ar ilguosius savaitgalius praleisti Lietuvos pajūryje arba kituose gamtos kampeliuose, kur įprasta vykti nuosavu automobiliu. Poilsiautojų antplūdis populiariausiuose kurortuose, atostogoms būdingas išsiblaškymas ir be priežiūros palikti automobiliai – tai viskas, ko reikia automobilių vagims.

Iš viso per praėjusius metus vien „ERGO Insurance“ Lietuvoje registravo 55 automobilių vagystes – kiek mažiau nei pernai ar užpernai. Jų savininkams bendrovė išmokėjo daugiau kaip 1 mln. litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų