REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) primena, kad artėja metinių pelno mokesčio deklaracijų (PLN204, PLN204A, PLN204N, PLN204U, versija 03) pateikimo terminas. Iki birželio 2 d. Lietuvos juridiniai asmenys, užsienio vienetų nuolatinės buveinės, kurių mokestinis laikotarpis sutampa su kalendoriniais metais, Valstybinei mokesčių inspekcijai turi pateikti metines 2013 m. mokestinio laikotarpio pelno mokesčio deklaracijas ir sumokėti jose deklaruotą pelno mokestį.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusią savaitę per 20 tūkst., o šiomis dienomis – daugiau kaip 100 tūkst. šalies mokesčių mokėtojų, privalančių pateikti 2013 m. pelno mokesčio deklaraciją, sulaukė pranešimų „Mano VMI“ savosiose paskyrose, priminimų telefonu ar e. paštu iš mokesčių administratoriaus dėl šios mokestinės prievolės vykdymo termino. Pažymime, kad mokėtojai, kurie laiku nepateiks pelno mokesčio deklaracijos ir nesumokės pelno mokesčio, bus paskelbti VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. Laiku nepateikusiems deklaracijų bus taikoma administracinė atsakomybė – surašomi protokolai ir skiriamos baudos. Noriu priminti, kad pernai laiku deklaracijų nepateikė 22 proc. mokesčių mokėtojų“, – informuoja Kauno AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė.

REKLAMA

Pelno mokesčio deklaracijas turi pateikti pelno siekiantys Lietuvos juridiniai asmenys, nuolatinėmis buveinėmis laikomi užsienio bankų filialai ir kitos nuolatinės buveinės bei pelno nesiekiančios organizacijos. Tais atvejais, kai mokestinis laikotarpis nesutampa su kalendoriniais metais, metinė pelno mokesčio deklaracija VMI turi būti pateikta iki kito mokestinio laikotarpio šešto mėnesio pirmos dienos.

Pelno nesiekiantys vienetai (toliau – PNV), kurie nevykdė bet kokio pobūdžio ūkinės komercinės veiklos ir negavo pajamų iš tokios veiklos ar tokios pajamos buvo skirtos veiklai, tenkinančiai viešąjį interesą, finansuoti, ir gautą paramą naudojo tik pagal Labdaros paramos įstatyme nustatytą paskirtį bei iš vieno paramos teikėjo per mokestinį laikotarpį grynaisiais pinigais negavo 250 minimalių gyvenimo lygių (MGL) dydžio sumą viršijančios paramos sumos, gali būti laikinai atleisti nuo pelno mokesčio deklaracijos pateikimo.

REKLAMA
REKLAMA

PNV, pageidaujantys būti laikinai atleisti nuo pelno mokesčio deklaracijos pateikimo, iki birželio 2 d. privalo VMI pateikti prašymą „Laikinai atleisti nuo mokesčių deklaracijų ir (arba) kitų dokumentų pateikimo“. Skirtingai nei ankstesniais metais, prašymą galima pateikti elektroniniu būdu per VMI portalo e. VMI autorizuotų paslaugų sritį „Mano VMI“.

Prašymas taip pat gali būti pateiktas tiesiogiai AVMI arba atsiųstas paštu.

Mokesčių administratorius primena, kad PNV, nepateikęs prašymo, privalo pateikti metinę pelno mokesčio deklaraciją kartu su metine finansine ataskaita. Be to, pažymima, kad privaloma pateikti ir ankstesnių mokestinių laikotarpių deklaraciją arba prašymą, jei jie nebuvo pateikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VMI primena, kad informaciją apie mokesčių deklaravimą bei sumokėjimą galima rasti VMI interneto svetainėje www.vmi.lt ir pasinaudojus konsultacinėje mokesčių informacijos duomenų bazėje (KMDB) sukaupta medžiaga arba paskambinus trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882, kurio teikiamos konsultacijos yra įrašomos ir lygiavertės rašytinėms.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų