REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norėdamas įsitvirtinti rinkoje smulkusis verslas turi perkelti savo procesus į skaitmeninę erdvę ir taip atrasti savo konkurencinį pranašumą prieš didžiąsias bendroves. Tačiau jau įsitvirtinusioms bendrovėms ne mažiau svarbu diegti technologines naujoves. Ilgus metus sėkmingai rinkoje veikiančios įmonės linkusios užmigti ant laurų ir palaikyti anksčiau veikusius sprendimus, tačiau jos pamiršta, kad ateityje gali būti nukonkuruotos būtent dėl pernelyg atsainaus požiūrio į tai, ką atneša technologinė ateitis. Tuo įsitikinęs Samuli Savo – suomių konsultacinės bendrovės „Matket-Visio“ vykdantysis partneris, šią savaitę vyksiančios metinės Lietuvos IT vadovų konferencijos pranešėjas.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Vienas pagrindinių pranešėjų ne tik apžvelgs svarbiausias informacinių technologijų (IT) kryptis, bet ir pristatys gaires kaip savo organizacijose sukurti į vertę verslui orientuotą IT padalinį. Renginyje taip pat aptarsime svarbius IT efektyvumo klausimus – sistemų standartizavimo naudą, IT valdymo metodus, investicijų į IT gražą, talentų išsaugojimą organizacijose ir IT paslaugų iškėlimą (angl. Outsourcing) kitoms bendrovėms“, – pasakoja „National CIO Summit 2014“ organizuojančios įmonės „IT Summit“ vadovė Rasa Spūdytė.

REKLAMA

Atskleis, kaip padidinti verslo efektyvumą

Konferencijos metu 10 svarbiausių strateginių IT gairių 2014-tiems metams pristatys suomių konsultacinės bendrovės „Market-Visio“ („Gartner“ atstovai Baltijos šalyse) vykdantysis partneris Samuli Savo. Pranešimo metu bus aptariamos didžiausią įtaką verslui turėsiančios technologinės kryptys („Nexus of Forces“) – mobilumas, socialiniai tinklai, debesų kompiuterija ir informacija.

REKLAMA
REKLAMA

„Interneto vartotojų skaičius nuolat auga, todėl ir verslas vis daugiau savo veiklos perkelia į virtualią erdvę. Dėl šios priežasties įmonės vis daugiau dėmesio skiria verslo efektyvinimo procesams – pradedant debesų technologijų pritaikymu ir baigiant IT paslaugų saugumo užtikrinimu“, – pasakoja Aleksandras Golod, „Microsoft“ rinkodaros vadovas Baltijos šalims.

Praktiniai efektyvumo pavyzdžiai iš pirmų lūpų

Konferencijos dalyviai taip pat susipažins su sėkmingais šalies IT vadovų įgyvendintais projektais, tarp jų ir su koncerno „MG Baltic“ IT ir pirkimų direktoriaus Marijaus Stončiko pasakojimu, kodėl verta iškelti (angl. Outsourcing) IT paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Per šiuos 12 metų „MG Baltic“ įmonėse naudojamas IT paslaugas ir sistemas – verslo valdymo ir apskaitos, komunikavimo, mobilių pardavimų, darbo vietų aptarnavimo ir kitas – patikėjo pirmiausia vidinei, o vėliau – išorinei IT paslaugas teikiančiai bendrovei. Mes tokiu būdu sutaupėme kaštų ir užtikrinome sklandesnį IT sistemų darbą bei valdymą. Tai – pavyzdys, kaip didelė įmonė gali daugiau koncentruotis į savo pagrindines veiklas“, – pasakoja M. Stončikas.

Pasak M. Stončiko, be IT naujovių stebėjimo ir diegimo Lietuvoje veikiančioms įmonėms taip pat labai reikalinga įmonės vadovų komandos edukacija. „Šiandien atrodo, kad šalyje IT vadovai dažniau jaučiasi vykdytojai, o ne lygiaverčiai vadovai, tačiau taip būti neturėtų. IT padalinių vadovai turi rodyti daugiau iniciatyvos, dalintis žiniomis su kolegomis – tik taip įmonės galės efektyviau naudoti tiek jau turimas IT priemones, tiek taikliau ir laiku suplanuos naujų IT priemonių įsigijimą, kurios leis pasiekti ambicingų verslo tikslų“, – tęsia „MG Baltic“ IT ir pirkimų direktorius.

Konferencijos metu pranešėjai bei dalyviai taip pat analizuos IT naujovių ir technologinių procesų diegimų pavyzdžius, vyks atvira diskusija apie IT departamento vaidmenį organizacijoje. Rengiant „National CIO Summit 2014“, organizatoriams talkino didelė dalis Lietuvos ir pasaulinių IT paslaugų įmonių, tarp jų „Microsoft“, „IBM Lietuva“, „Oracle“, „Santa Monica Networks“, „Baltnetos komunikcijos“, „Baltic Data Center“, „Blue Bridge“, „No Magic Europe“ ir „3 Step IT“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų