REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusams minint pergalę prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare, keli tūkstančiai Vilniaus rusakalbių penktadienį susirinko į Antakalnio kapines pagerbti žuvusiųjų ir gyvųjų karo veteranų.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 9-osios minėjimas vyko be incidentų, daugelis žmonių rinkosi su raudonais gvazdikais, buvo prisisegę istorinį Rusijos karinį simbolį - Georgijaus juosteles. Šis ženklas pastaruoju metu įgijo Rusijos agresijos atspalvį, nes jį naudoja prorusiški kovotojai Ukrainoje.

REKLAMA

Juostelės buvo dalijamos prie įėjimo į Antakalnio kapines.

Prie memorialo II pasaulinio karo veteranus vienijančių organizacijų atstovai sakė kalbas, jas palydi šūksniai „ura!“(valio!), dainuotos rusiškos karinės ir liaudies dainos.

Prie įėjimo į kapines grupelė moterų laikė plakatus su užrašais „fašizmui - ne!“. Viena iš jų, prisistačiusi Olga, sakė, kad ją „jaudina įvykiai Ukrainoje“. Moteris sakė netikinti, kad Ukrainoje veikia rusų kariai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kodėl neleisti Charkovo srityje gyventi taip, kaip jie nori? Mano giminė visi ten gyvena, ten nėra rusų karių, ten vaikšto žmonės po kaimus ir iš močiučių reikalauja pingų - paremkite „Dešinįjį sektorių“. O savigynos būriai - jie neturi ginkluotės. Kokia ten ginkluotė?“, - sakė Olga prisistačiusi moteris.

Vakarai kaltina Rusiją kurstant neramumus rytų Ukrainoje ir siunčiant ten gerai apmokytus karius, tik be skiriamųjų ženklų. NATO ir Ukrainos pareigūnų teigimu, Rusijos vaidmenį įrodo prorusiškų kovotojų naudojama moderni Rusijos ginkluotė, gerai koordinuoti veiksmai užimant pastatus, perimtų pokalbių turinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltijos šalyse gegužės 9-osios minėjimas vertinamas prieštaringai, nes daugumai ši diena reiškė ne karo pabaigą, o antrosios sovietų okupacijos pradžią.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų