REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Paskutinę balandžio dieną Kaune po Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) metinės konferencijos buvo nuotaikingai paminėtas Lietuvos krepšinio 92-asis gimtadienis. Tradicinio krepšinio turnyro metu A.Sabonio krepšinio centro aikštėje susikovė LKF, rėmėjų, politikų ir žurnalistų ekipos.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiuosi ir dėkoju, kad žmonės supranta ir atvyksta į turnyrą, kuris jau yra tapęs tradicija paminėti Lietuvos krepšinio gimtadienį“, - sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

REKLAMA

Nors LKF komandos gretose žaidė tokie žinomi krepšininkai kaip dabartiniai jaunimo rinktinių treneriai Saulius Štombergas, Tomas Masiulis ir Ričardas Maceina, varžybos nebuvo lengvas pasivaikščiojimas.

Pirmajame pusfinalyje LKF darbuotojų ekipa tik paskutinėmis sekundėmis įveikė ženkliai ūgiu nusileidusią žurnalistų rinktinę 38:37. Kitame pusfinalyje paskutinę sekundę LKF rėmėjai turėjo pripažinti politikų pranašumą 25:27 – likus vos 0,4 sek. lemiamą metimą pataikė Tomas Grigalevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynes dėl trečiosios vietos žurnalistai nugalėjo rėmėjų komandą 36:30. Finale LKF darbuotojai 40:31 įveikė politikų ekipą, kurios gretose rungtyniavo ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Beje, finale jis buvo rezultatyviausias savo ekipoje – pelnė 12 taškų.

„Džiaugiuosi, kad pavyko revanšas prieš žurnalistus, nors paskutinis pernai mus parklupdžiusio Mantauto Patašiaus metimas buvo labai pavojingas“, - sakė A.Sabonis.

Oficialia Lietuvos krepšinio gimimo diena laikoma 1922 m. balandžio 23-ioji. LKF nuo 2008-ųjų šią datą pamini specialiu turnyru

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų