REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsioji plėšikė areštinėje pasirinko savižudybę

Lina Dranseikaitė

Degalinių ir parduotuvių plėšike praminta 21-erių panevėžietė, prieš gerą mėnesį kartu su dukrele grasinusi iššokti iš penktojo aukšto, net ir areštinėje nerimsta. Savaitgalį ji net du kartus bandė pasikarti.

Plėšė parduotuves ir degalines

Penktadienio rytą, maždaug dešimt minučių po devintos, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinės pareigūnai pastebėjo, kad 21-erių Sandra Lukavičienė kameroje gulėdama lovoje aplink kaklą užsirišusi šiukšlių maišelį bandė pasikarti. Greitosios medicinos pagalbos automobiliu sulaikytoji buvo pristatyta į Panevėžio ligoninę. Po apžiūros ji grąžinta į areštinę. Net neabejojama, kad tokiam žingsniui jį ryžosi norėdama išvengti tą dieną jos laukusio teismo posėdžio. Tačiau po pietų vis tiek buvo atvežta į teismą.

Panašus scenarijus pasikartojo ir savaitgalį. Šeštadienio vakarą, kelios minutės po 17 val., ji vėl bandė pasikarti. Išorinių sužalojimų nebuvo, tačiau ji buvo nuvežta į ligoninę apžiūrėti. Netrukus ir vėl grąžinta į areštinę, kur turės praleisti mažiausiai mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Į pareigūnų akiratį 21-erių S. Lukavičienė pateko, kai kartu su 23-ejų Tadu Poviloniu ir šešiolikamete Panevėžio rajono gyventoja sumanė pasipelnyti plėšdami kaimo parduotuves ir degalines Panevėžio, Pasvalio ir Biržų rajonuose. Plėšikai, apsiginklavę dujų balionėliais ir strypu, užeidavo neva apsipirkti, kai parduotuvėje nebūdavo žmonių. Dažniausiai jauni nusikaltėliai nusipirkdavo alaus skardinę ar ledų. Kol pardavėja skaičiuodavo grąžą, šie papurkšdavo dujų ir pačiupę kasos aparato stalčių, kur sudėti pinigai, sėsdavo į automobilį „Renault Laguna“ ir dideliu greičiu nurūkdavo. Taip trijulė apiplėšė parduotuvę Biržų rajono Kučgalio kaime, Lietuvos ir Latvijos pasienyje esančią Germaniškio kaimo parduotuvę bei Kupiškio rajono Skapiškio geležinkelio stotyje esančią parduotuvę. Ilgapirščių grobis – nuo keliasdešimties iki kelių šimtų litų. Laimei, apiplėštų parduotuvių pardavėjos įsidėmėjo ne tik automobilio markę, bet ir valstybinius automobilio numerius.

REKLAMA

Pasirodo, to paties automobilio policijos pareigūnai ieškojo, gavę informacijos, kad šiuo automobiliu besinaudojantis asmuo atvažiuodavo į degalines Panevėžyje ir Kupiškio rajone, įsipildavo degalų ir nesumokėjęs išvažiuodavo.

Grasino nužudyti dukrą

Plėšikai buvo sulaikyti visai atsitiktinai, kai bėgdami pakliuvo tiesiai pareigūnams, skubantiems į apiplėšimo vietą, į rankas. Policijos pareigūnai bėglių automobilį pastebėjo degalinėje netoli Raubonių kaimo Pasvalio rajone. 23-ejų T. Povilonis buvo sulaikytas prie automobilio vairo, o merginos, pastebėjusios pareigūnus, pasileido bėgti per laukus. Nors jas vijusis policijos pareigūnė į orą iššovė įspėjamuosius šūvius, bėglių tai nesustabdė. Tačiau netrukus vieną jų sulaikė policijos pareigūnė, o antrąją – visai netoliese laukus dirbęs ūkininkas, buvęs pareigūnas.

Panevėžio apylinkės teismas nusprendė abi merginas sulaikyti mėnesiui, o vyriškį – trims mėnesiams. S. Lukavičienė prieš gerą mėnesį policijos pareigūnus ir medikus buvo sukėlusi ant kojų, kai grasino iš penkto aukšto išmesti savo vos pusantrų metų dukrytę ir pati iššokti. Kovo 28-ąją visos specialiosios tarnybos skubėjo į Staniūnų gatvės 72-uoju numeriu pažymėtą bendrabutį, iš gyventojų sulaukus skambučio, kad jauna moteris pro langą iškišusi laiko savo dukrytę ir grasina nusižudysianti pati. Atvykus pareigūnams, jauna moteris į kalbas nesileido, tik liepė pareigūnams atsitraukti. Iš pradžių pro atidarytą langą iškišusi savo vaiką, vėliau ji ant palangės atsisėdo pati ir gurkšnojo alų. Maždaug po valandos S. Lukavičienė nurimo ir atidarė savo buto duris pareigūnams. Ją kartu su mergaite išsivedė medikai. Tačiau netrukus moteris pasipustė padus ir iš ligoninės pabėgo. Žinodami jos gebėjimus pasprukti, policijos pareigūnai į teismą moterį atvesdino ne tik surakintą antrankiais, bet ir grandine, kurią laikė pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų