REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šį savaitgalį Vokietijoje prasidėjo prestižinis ADAC MX Masters motokroso čempionatas, dalyvių pajėgumu tik truputį nusileidžiantis Europos motokroso čempionatui. Prie Furstlich Drehna trasos starto linijos stojo ir perspektyviausi jaunieji lietuvaičiai Arminas Jasikonis, Arnas Milevičius ir Nojus Gasiūnas. Dėl kojos traumos šį etapą priverstas buvo praleisti dar vienas jaunasis talentas iš Lietuvos Dovydas Karka, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Puikų rezultatą pirmajame ADAC MX Masters etape parodė 16-metis Arminas Jasikonis, atstovaujantis lietuviškai Steel Mustang Racing komandai. Anykštėnas Youngster (jaunimo) klasės kvalifikacijoje savo grupėje parodė 3-ią laiką, nusileidęs tik savo dažnam konkurentui trasoje ir Europos čempionatų prizininkui Jorge Zaragoza bei olandui Clavin Vlaanderen ir susumavus abiejų grupių važiavimus iš 84-ių sportininku Arminas į startą stojo 5-as.

REKLAMA

Pirmajame važiavime nenusisekus startui, Arminui teko kovoti su lėtesniais varžovais. Pirmame rate buvęs tik 16-as, Jasikonis ratas po rato lenkė kitus sportininkus ir iki finišo pakilo iki 4-os vietos. Antrame važiavime Arminas startavo kiek geriau, tačiau vis tiek buvo pačioje dešimtuko pabaigoje – 9-as. Visgi geras fizinis pasiruošimas ir vėl leido Arminui kilti pozicijomis aukštyn ir likus šešiems ratams iki važiavimo pabaigos Arminas pakilo į 4-ą vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Priekyje važiavo 2011 m. 85 cc klasės Pasaulio čempionas Henry Jacobi, kuris pirmajame važiavime finišavo prieš Arminą. Jasikonis, vos privijęs Henrį, bandė iškart atakuoti, tačiau du ratus iš eilės tai nepavyko. Galiausiai, iki finišo likus vos dviems posūkiams, Arminui pavyko aplenkti Jacobi ir finišuoti 3-iam, taip užsitikrinant ir 3-ią vietą galutinėje įskaitoje. Varžybose nugalėjo Kawasaki gamyklinei komandai atstovaujantis Jorge Zaragoza, antras liko Clavin Vlaanderen.

Anykštėnas buvo puikiai nusiteikęs po varžybų ir džiaugėsi pasiektu rezultatu: „Varžybomis esu patenkintas. Visgi, ADAC MX Masters šiemet yra svarbiausias mūsų čempionatas, kuriame norime puikiai pasirodyti. Abu startai tikrai nebuvo iš geriausiųjų, reikia dar padirbėti ties šia vieta, kad būtų lengviau pačiuose važiavimuose, nes kovoti iš rikiuotės vidurio tikrai nėra lengva – kol tu skiniesi kelią pro lėtesnius sportininku, tikrieji tavo konkurentai, važiuodami priekyje, per tą laiką nutolsta. Tačiau džiaugiuosi savo pasirodymu, trečia vieta yra tikrai geras rezultatas pirmajam etapui. Motociklas važiavo puikiai, Belgijoje man ruošta pakaba veikė nuostabiai, kas leido man pilnai pasitikėti savo techniką ir atakuoti iki varžybų pabaigos. Dabar važiuosime į Lietuvą, kur kitą savaitgalį dalyvausime Lietuvos motokroso čempionate, Ruopiškyje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neblogai pasirodė ir kiti du lietuvaičiai. Arnas Milevičius Junior klasėje kvalifikacijoje buvo 13-as savo grupėje iš 67-ių sportininkų ir iškart pateko į finalinius važiavimus, tuo tarpu Nojus Gasiūnas liko 18-as ir turėjo stoti į startą „paskutinės vilties važiavime“. Visgi, jaunasis uteniškis parodė savo užsispyrimą, finišavo antras ir pateko į finalinius važiavimus. Pirmajame važiavime Arnas liko 15-as, Nojus 28-as, o antrajame Arnui pasisekė kiek prasčiau ir jis finišavo 20-as, Nojus pagerino savo rezultatą ir finišą kirto 24-as. Bendrojoje įskaitoje Arnas Milevičius liko 17-as, Nojus Gasiūnas 26-as.

REKLAMA

Varžybose nugalėjo gamyklinei KTM komandai atstovaujantis suomis Kim Savaste, antras liko Mikkel Haarup, trečią vietą užėmė Martin Winter. Talentinguosius mūsų tautiečius jau ateinantį savaitgalį galėsime išvysti pirmajame Lietuvos motokroso čempionato etape, kuris vyks gegužės 3-4 dienomis šalia Rokiškio esančioje Ruopiškio motokroso trasoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų