REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Idėja turi būti religija. Daugelis gali sakyti „Noriu būti verslininkas“. Tačiau tai nieko nereiškia“, - su moksleiviais savo patirtimi dalinosi verslininkas, filantropas ir politikas Antanas Guoga.

Pasak verslininko, idėjų yra dar labai daug likusių nepanaudotų. „Yra daug kelių, jūsų laukia žmonės, kurie gali investuoti. Lietuviu pasitiki visas pasaulis, - kalbėjo A. Guoga. – Kur didžiausia mūsų riziką? Reikia mąstyti globaliai, mes neatsiliekame nuo viso pasaulio. Mes turime pranašumą. Mūsų žmonės gali konkuruoti su bet kuo. Pasaulis laukia naujų idėjų iš jūsų“.

„Kai buvau mažas vaikas, pasaulyje dominavo didžiulės kompanijos, nes nebuvo interneto. Buvo neįmanoma palyginti kainų, dabar pasaulis yra pasikeitęs. Trijų ar keturių žmonių kompanija gali įkurti šimtamilijoninį verslą, - teigė A. Guoga. – Galite gyventi Lietuvos miške ir turėti globalią įmonę“.

Pasak verslininko, tokių pavyzdžių yra šimtai. „Reikia, kad jūs sukurtumėte ateitį, nereikia jos spėlioti. Ateitį atspėti gali tik ją sukūręs. Negalima laukti ir spėlioti. Privalome kurti ir daryti. Kas yra inovacija? Tai yra paprasti dalykai, kurių reikia žmonėms, - pasakojo A. Guoga. – Per vieną minutę galima įvykdyti labai svarbias funkcijas. Idėjų dar labai daug, o inovacija nėra komplikuotas dalykas. Viena didžiausių inovacijų, nepamirškime, buvo popierinės pieno pakuotės“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Guogos teigimu, tie, kas nori būti sėkmingi, privalo stebėti „Google“ – sėkmingiausią įmonę, kurioje galioja savo taisyklės. „Sekime tai, ką daro sėkmingiausi, - sakė A. Guoga. – Man reikėjo pradėti Alytaus turguje su pomidorais, o jūs turite „Ebay“, tiesiog turėkite produktą, kurio reikia pasauliui. Nepervertinu socialinių tinklų, dominuoja ten žmonės. Jie bendrauja ten. Todėl per „Facebook“ yra skirtas žmonėms, ne verslui“.

REKLAMA

Verslininko teigimu, daug pasieks žmonės, kurie moka išnaudoti mobiliąsias aplikacijas ir galimybes.

Jis paskatino nepamiršti fakto, kad reikia visada suvokti, kad reikia dirbti komandoje. „Verslą kurią žmonės, kurie pasitiki savimi ir žino, ką daro. Didžiausia rizika juk yra tada, kai nesupranti, ką darai, - dėstė A. Guoga. – Kodėl „Prienai“ laimėjo LKF taurę? Todėl, kad buvo planas ir komanda žinojo, ko nori. Jei nestudijuosite, nesimokysite, globaliai nemąstysite – nepasitikėsite savimi. Privalote konkuruoti ne su lietuviais, o su visu pasauliu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų