REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įdomieji skaičiai ir skaičiukai. Ketvirtadienis buvo paskutinė diena, kada rinkimų į Europos parlamentą kampanijos dalyviai turėjo pristatyti juos palaikančiųjų piliečių parašus.

Įdomieji skaičiai ir skaičiukai. Ketvirtadienis buvo paskutinė diena, kada rinkimų į Europos parlamentą kampanijos dalyviai turėjo pristatyti juos palaikančiųjų piliečių parašus.

REKLAMA

Atrodo, ne tiek ir daug tų parašų reikėjo surinkti: partija žmonių pasitikėjimą privalėjo įrodyti 10 tūkst. („būsimieji prezidentai“ turėjo surinkti 20 tūkst. parašų, - red. past.) rinkėjų parašų. Tačiau netgi toks skaičius kai kurioms politinėms jėgoms tapo mirtina riba.

Šios ribos neperžengė B visuomeninis rinkimų komitetas, „Drąsos kelias“ bei Socialistinis liaudies frontas (SLF). Jeigu pirmiems dviems buvo toli gražu iki 10 tūkst. parašų ribos, tai SLF pritrūko visai nedaug. Elektroniniu būdu partija surinko vos 172 parašus, tačiau parašų rinkimo lapuose turėjo daugiau negu 8 tūkst. rinkėjų parašų.

„Tiesiog reikėjo daugiau dirbti, - pripažino SLF lyderis Algirdas Paleckis. - Jei būtume šiek tiek labiau pasistengę ir šiek tiek anksčiau pradėję per kelias papildomas dienas būtume surinkę reikiamą skaičių parašų. Manau, kad viską nulėmė patirties stoka tokioje užduotyje. Niekada nesame rinkę tokio parašų kiekio. Tai yra tam tikrų profesionalių įgūdžių reikalaujantis darbas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak politiko, kiekvienas parašas reikalavo, kad jį rinkęs žmogus stebėtų, kaip bepasirašinėjantis suraito visą eilutę. „Daug parašų praradome, kadangi mūsų kai kurie žmonės dėl patirties stokos nestebėdavo kiekvieno pasirašančio. Gavosi, kad žmonės įrašo asmens kodą vietoj paso numerio arba pamiršdavo įrašyti pilną gimimo datą, adresą, - pasakojo A. Paleckis. - Atrodo, smulkmenos, tačiau parašas dingsta“.

REKLAMA

A. Paleckis atskleidė, kad parašus rinkti padėjo apie 250 žmonių visoje Lietuvoje. „Žinoma, ne visuose rajonuose mes turėjome žmonių, daugiau jų buvo Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune. Žmonių pristigome kaimiškuose regionuose, - sakė politikas. - Daugiausiai parašų surinkome būtent sostinėje, gerai pasirodė rietaviškiai, klaipėdiečiai, kauniečiai, elektrėniškiai“.

Pats aktyviai agitavęs ir dalyvavęs parašų rinkimo akcijoje A. Paleckis teigė, kad daugiausiai teko bendrauti su palaikančiais žmonėmis. „Tik maža dalis ateidavo pasikolioti – tie, kurie nepritaria, daugiau konservatorių rinkėjai. Iš pokalbių su palaikančiais supratome, kad žmonės yra nusivylę dabartine valstybės situacija, didžiausi skauduliai yra negražinamos pensijos, nedarbas, emigracija. Matosi, kad žmonės sunkiai suduria galą su galu: kyla kainos, visi kalba apie euro įvedimą“.

REKLAMA
REKLAMA

SLF vadovo teigimu, žmonės bijo euro, kadangi supranta, kad tai tik padidins kainas. „Todėl pirmasis mūsų šūkis prieš euro įvedimą daugeliui patiko. Žmonės ir taip tų litų nedaug turi piniginėje, o su euro įvedimu sumažės pinigų ir vizualiai. Rinkėjai taip pat labai palaikė kitą mūsų šūkį – už tradicinę šeimą“, - sakė A. Paleckis.

Jis atskleidė, kad kol kas nėra aišku, ar SLF dalyvaus savivaldos rinkimuose kitais metais. Sprendimą partija turėtų priimti vasarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų