REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje vykstančioje Europos Sąjungos (ES) parlamentų pirmininkų konferencijoje Lenkijos Seimo pirmininkė Ewa Kopacz (Eva Kopač) paminėjo tautinių mažumų politiką, sakydama, kad ji negali būti diskriminacinė.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau atkreipti dėmesį į tautinių mažumų teisių įgyvendinimą - bet kokios valdžios veikla demokratinėje valstybėje tautinių mažumų atžvilgiu neturi būti diskriminacinė“, - skaitydama pranešimą sakė Lenkijos atstovė.

REKLAMA

„Reikia aiškiai pabrėžti, kad 2013-ųjų lapkričio 28 dienos ministrų tarybos komiteto rezoliucijoje pabrėžiama, kad būtina užtikrinti mažumų teises, įskaitant kalbų teises, pagal Europos Tarybos konvenciją dėl mažumų apsaugos, ir reikalaujama saugoti mažumų teises“, - kalbėjo Lenkijos parlamento vadovė.

Lietuvos ir Lenkijos santykiai pastaruosius kelerius metus buvo įtempti dėl skirtingai vertinamos tautinių mažumų situacijos. Varšuva remia Lietuvos lenkų politikus, kurie reikalauja, kad lenkiškais rašmenimis būtų galima rašyti pavardes dokumentuose ir vietovardžių pavadinimus.

REKLAMA
REKLAMA

Seime svarstomas Tautinių mažumų įstatymo projektas, kuriuo siūloma leisti dvikalbes lenteles tautinių mažumų gyvenamose teritorijose, bet dėl galimo prieštaravimo Konstitucijai jį sukritikavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė bei Valstybinė lietuvių kalbos komisija.

Lietuvos ir Lenkijos premjerų susitikimo išvakarėse socialdemokratai taip pat užregistravo įstatymo projektą, kuris leistų vardus ir pavardes rašyti originalo kalba lotyniško pagrindo rašmenimis, naudojant ir tokias raides kaip w, kurių nėra lietuvių kalbos abėcėlėje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų