REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SAS buvo pirmoji skrydžių bendrovė, 1954 m. pasiekusi JAV vakarų pakrantę per Šiaurės ašigalį, o šiais metais ji švenčia maršruto Kopenhaga – Čikaga penkiasdešimtmetį. 2014 m. SAS planuoja įsitvirtinti daugiausiai skrydžių į JAV siūlančios bendrovės Skandinavijoje pozicijose, pasiūlydama tiek daugiau skrydžių esamais maršrutais, tiek įtraukdama naujų krypčių.

REKLAMA
REKLAMA

„SAS jau dabar siūlo daugiausiai krypčių ir skrydžių iš Skandinavijos į JAV. Įvertinę kryptingai augantį šių paslaugų poreikį, savo keleiviams šiais metais pasiūlysime dar daugiau skrydžių JAV kryptimis, tokiu būdu suteikdami platesnį pasirinkimą ir daugiau komforto“, - pažymėjo SAS vadovė Baltijos šalims Rūta Jucienė.

REKLAMA

1964 m. balandžio mėn. SAS pradėjo vykdyti skrydžius iš Kopenhagos į Čikagą per Monrealį. Šiuo maršrutu SAS iš viso skraidino daugiau nei tris milijonus keleivių. Šiandien Čikagą SAS keleiviai gali pasiekti tiesiogiai tiek iš Kopenhagos, tiek iš Stokholmo. Bendrovė keleivius tarp Kopenhagos ir Čikagos skraidina kasdien. Tarp Stokholmo ir Čikagos vasaros sezono metu SAS keleiviai taip pat skraidinami kasdien, o žiemos metu – penkis kartus per savaitę. Nuo ateinančio žiemos sezono, kuris prasidės spalio mėn. pabaigoje, bendrovė šiuo maršrutu vykdys šešis skrydžius per savaitę (papildomas skrydis bus vykdomas ketvirtadieniais).

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2014 m. birželio 10 d. kasdien bus vykdomi skrydžiai tarp Kopenhagos bei San Francisko (papildomas skrydis bus vykdomas antradieniais).

Kita naujiena - nuo š.m. žiemos sezono SAS iš Stokholmo į Niujorką keleivius skraidins šešis kartus per savaitę (papildomas skrydis bus vykdomas penktadieniais). Vasaros sezono metu keleiviai šiuo maršrutu skraidinami kasdien.

Dažniau į Niujorką SAS skraidins keleivius ir iš Oslo, t.y. nuo spalio mėn. pabaigos - šešis kartus per savaitę (bus vykdomi du papildomi skrydžiai antradieniais ir trečiadieniais). Vasaros metu šiuo maršrutu SAS keleiviai skraidinami kasdien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2014 m. rugpjūčio 20 d. SAS taip pat pradės vykdyti skrydžius nauju maršrutu Stavangeris – Hiūstonas. Skrydžiai bus vykdomi šešis kartus per savaitę, t.y. kasdien, išskyrus šeštadienius.

Skrydžių bendrovė SAS tarp Lietuvos ir pagrindinių Skandinavijos oro uostų šiuo metu iš viso vykdo 88 skrydžius per savaitę: 38 skrydžius per savaitę tarp Vilniaus ir Kopenhagos bei 26 skrydžius per savaitę tarp Palangos ir Kopenhagą, taip pat 24 skrydžius per savaitę tarp Vilniaus ir Stokholmo. Nuo š.m. gegužės 4 d. padidinus skrydžių skaičių tarp Stokholmo ir Vilniaus iki 28 per savaitę, bendras skrydžių skaičius per savaitę išaugs iki 92.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų