REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilija Andrulevičiūtė, LRT.lt

Įsigyti kelialapį į vaikų vasaros stovyklą geriausia dar žiemą ar ankstyvą pavasarį, mat tada organizatoriai siūlo išankstinių pardavimų akcijas, sako „ZigZag Travel“ rinkodaros vadovė Daiva Bartusevičiūtė. Naujienų portalo LRT.lt pašnekovė pastebi, kad tėveliai kasmet vis drąsiau išleidžia savo atžalas į vasaros stovyklas užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Tėveliai kiekvienais metais vis anksčiau pradeda domėtis vaikų vasaros stovyklomis, paprastai jau sausio mėnesį sulaukiame pirmųjų užklausų, o pirmieji pardavimai prasideda maždaug vasario mėnesį, – pasakoja D. Bartusevičiūtė. – Anksčiau pradedant domėtis ir stengiantis įsigyti kelialapius, galima sutaupyti, nes organizatoriai pirmiausiai paskelbia išankstinių pardavimų akcijas.“

REKLAMA

Anot D. Bartusevičiūtės teigimu, kelialapiai į stovyklas, kurios sulaukia gerų atsiliepimų, rekomendacijų, išgraibstomi gana greitai. Kai kuriais atvejais laisvų vietų nebelieka net nesulaukus vasaros. „Jei norima patekti į tikrai gerą stovyklą, kuri yra labai populiari, kelialapį įsigyti reikėtų stengtis kuo anksčiau“, – sako D. Bartusevičiūtė.

LRT.lt pašnekovės teigimu, didžiausi pardavimai vyksta gegužės, birželio mėnesiais, kai pasibaigia mokslo metai. Tačiau tuo metu jau tenka graibstyti kelialapių likučius.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dažniau vyksta į užsienį

D. Bartusevičiūtė pastebi, kad kasmet tėvai vis drąsiau išleidžia vaikus į stovyklas užsienyje. Pasak jos, yra kelios stovyklos užsienyje, kurios vyksta kasmet ir sulaukia gerų atsiliepimų, todėl turi jau nuolatinius jų lankytojus iš Lietuvos.

„Iš užsienio šalių, į kurias stovyklauti vyksta lietuvaičiai, bene populiariausia yra Bulgarija. Vienas stovyklos Bulgarijoje privalumų yra tas, kad į ją vykstama lėktuvu, todėl tėvai jaučiasi ramiau: vaikai greitai pasiekia stovyklos vietą, nepervargsta kelionėje. Laikas stovykloje leidžiamas prie Juodosios jūros, visuomet garantuotas geras oras, organizuojamos išvykos, o kainos ir kokybės santykis yra labai geras“, – apie vieną iš populiariausių šalių, į kurios stovyklas vyksta lietuvaičiai, pasakoja D. Bartusevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat populiari šalis yra Italija, rečiau vykstama į Slovakijoje, Anglijoje, Prancūzijoje esančias stovyklas.

Populiariausios – specializuotos, pigiausios – paprastos

LRT.lt pašnekovės teigimu, šiemet ryškėja tendencija, kad tėvai savo vaikams vis dažniau renkasi įvairias užsienio kalbų mokymo stovyklas. Taip pat labai populiarios yra tos stovyklos, kuriose mokoma ekonomikos (pvz. „Milijonierių stovykla“), koučingo, įvairių sporto šakų.

„Populiariausios tos stovyklos, kurios siūlo specializuotas programas. Tačiau jos būna brangesnės, nes jose yra samdomi įvairių sričių profesionalai, reikalingas tam tikras inventorius“, – pažymi D. Bartusevičiūtė.

REKLAMA

Stovyklos kaina, pasak pašnekovės, priklauso nuo vietos. Jei kelionių organizatorius turi savo patalpas, kainos gali būti mažesnės, tačiau jei organizatoriai nuomoja patalpas sodybose, poilsio namuose, kainos šiek tiek pakyla.

„Standartinės, nesiūlančios jokios specializuotos programos stovyklos yra pigios. Ieškantys ekonomiško varianto renkasi paprastesnes. Iš mūsų siūlomų stovyklų Lietuvoje šiuo metu pigiausios kelialapis kainuoja 350 litų už savaitę“, – pasakoja „ZigZag Travel“ atstovė.

Vidutinė įvairių organizatorių siūlomų specializuotų stovyklų Lietuvoje kaina yra 600 litų už 7-10 dienų. Stovyklų užsienyje kainos svyruoja nuo vieno tūkstančio iki 2,5 tūkst. litų.

REKLAMA

Teks turėti papildomų išlaidų

Nupirkę kelialapį į stovyklą, tėveliai neretai gali turėti ir papildomų išlaidų. Dažniausiai, anot LRT.lt pašnekovės, į kainą nebūna įskaičiuojamas nuvykimas į stovyklos vietą, o Lietuvoje jis paprastai net nėra organizuojamas.

„Užsienio stovyklose už papildomą mokestį būna rengiamos ekskursijos arba išvykos, tačiau vaikas ir jo tėveliai gali pasirinkti – vykti į jas ar ne. Paprastai pasirenkama vykti į visas ekskursijas su stovyklautojų grupe. Taip pat papildomos išlaidos – kišenpinigiai vaikui, jei jis stovyklos metu nori įsigyti papildomų užkandžių ar gaiviųjų gėrimų“, – sako D. Bartusevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų