REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rusijos agresija Ukrainoje parodė, kad Lietuvos sprendimas stoti į NATO buvo gyvybiškai svarbus ir teisingas sprendimas, šeštadienį sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė, Baltijos šalims minint dešimtąsias narystės Aljanse metines.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingoje ceremonijoje Vilniuje šalies vadovė perspėjo, kad „kruopščiai ir atsakingai pokario Europoje kurtai taikai iškilo reali grėsmė“, tačiau pabrėžė, kad jos akivaizdoje Lietuva yra ne viena.

REKLAMA

„Visai netoli Lietuvos sienų žvanga ginklai, okupuojama suverenios valstybės teritorija ir brutaliai perbraižomas Europos žemėlapis“, - sakė D.Grybauskaitė, kreipdamasi į šimtus žmonių S.Daukanto aikštėje.

„Pats gyvenimas įrodė, kad prieš 10 metų Lietuvos priimtas sprendimas stoti į NATO buvo gyvybiškai svarbus ir teisingas“, - sakė prezidentė po Lietuvos ir NATO vėliavų iškilmingo pakėlimo.

Lietuva NATO nare tapo 2004 metų kovo 29 dieną Vašingtone deponavus Šiaurės Atlanto sutarties ratifikavimo raštus. NATO šalys yra įsipareigojusios ginti viena kitą užpuolimo atveju. Šiaurės Atlanto sutartis įtvirtina, kad vienos šalies užpuolimas „bus laikomas jų visų užpuolimu“.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo pirmos narystės NATO dienos Baltijos šalių oro erdvę pradėjo saugoti sąjungininkai į oro policijos misiją Lietuvoje atsiųsdami savo karius ir naikintuvus.

Nerimaujant dėl Rusijos, šį mėnesį JAV atsiuntė šešis papildomus naikintuvus F-15, padidindama kontingentą iki dešimties. Didžioji Britanija, Prancūzija ir Danija taip pat pasiūlė papildomus naikintuvus.

„Mūsų lūkesčiai išsipildė. NATO partneriai parodė, kad grėsmės akivaizdoje nesame vieni“, - šeštadienį sakė prezidentė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų